Alanya'da 1 Ocak'tan İtibaren 'mypet' Yasak

Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Belediye Meclisi, sık sık kazalara neden olan 'mypet' adı verilen üç tekerlekli, tek kişilik elektrikli bisikletlerin 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren kullanılmasını yasakladı....

01 Ekim 2014 Çarşamba 18:10
Alanya'da 1 Ocak'tan İtibaren 'mypet' Yasak






Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Belediye Meclisi, sık sık kazalara neden olan 'mypet' adı verilen üç tekerlekli, tek kişilik elektrikli bisikletlerin 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren kullanılmasını yasakladı.
Cadde, sokak ve kaldırımlarda kullanılan ve sık sık kazalara neden mypet konusu, Alanya Belediyesi'nin meclis toplantısında gündeme geldi. Alanya halkından ve esnaftan sık sık şikayet alan mypetlerin kaldırılmasıyla ilgili madde görüşülerek oylamaya sunuldu. Toplantıda, mypet işletmecileriyle belediye arasındaki sözleşmelerin bitiş tarihi olan 1 Ocak 2015'e kadar faaliyet göstermesine, o tarihten sonra sözleşmelerin yenilenmemesine ve mypetlerin tamamen kaldırılmasına oy birliğiyle karar verildi.

Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, ilçenin değişik noktalarında faaliyet gösteren mypetlerin trafiğe açık ve kapalı yolar ile kaldırımlarda kullanıldığını ve son derece rahatsızlık verdiğini söyledi. Bu konuda esnaftan ve halktan sık sık şikayet aldıklarını belirten Başkan Yücel, "Belediyenin asli görevlerinden biri de halkın huzurunu temin etmektir. Dolayısıyla bu aracın kaldırılmasının fayda sağlayacağı ve halkımızın yararına olacağını düşünüyoruz. Aldığımız karar gereği 1 Ocak 2015'ten itibaren mypetleri kaldıracağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.