Albaraka Türk yurt dışı bankacılık paketi iAlbatros'u hayata geçirdi

- Albaraka Türk Genel Müdürü Utku: - "Yaptığımız bu yatırım ile Türkiye’deki ileri bankacılık deneyimini ve teknolojisini şube açtığımız ülkelerde kullanabilme imkanımız olacak" - "Türkiye’de kullanılan çok sayıda bankacılık ürünlerini gittiğimiz ülkelerde sunarak birçok ilki gerçekleştireceğiz"

11 Ekim 2017 Çarşamba 12:41
Albaraka Türk yurt dışı bankacılık paketi iAlbatros'u hayata geçirdi






İSTANBUL (AA) - Albaraka Türk 2015 yılında hizmete sunduğu yeni entegre ana bankacılık sistemini geliştirerek yurt dışı bankacılık paketi iAlbatros’u hayata geçirdi.

Albaraka'dan yapılan açıklamaya göre, Albatros Projesi, 2015 yılında tüm şubelerde ve dağıtım kanallarında aynı anda kullanıma alınmış ve Türkiye’de ilk defa bu ölçekte gerçekleşen en büyük dönüşüm projelerinden birisi olmuştu.x

Albaraka Türk, dünyanın en iyi katılım bankası olma hedefi doğrultusunda 2015 yılında hizmete sunduğu Albatros’u (Entegre Ana Bankacılık Sistemi) geliştirerek yurt dışı şubeleri için katılım bankacılığı paketi “iAlbatros”u hayata geçirdi. Yurt dışı bankacılık sistemi iAlbatros, Albaraka Türk’ün kendi kaynakları ile 6 ay gibi kısa bir sürede geliştirilerek ekim ayı itibarıyla Irak Şubesi’nde hizmete alındı. Albaraka Türk’ün yeni açacağı yurt dışı şubelerinde kullanması planlanan iAlbatros sistemi, farklı ülkelerin bankacılık yasalarına uyum sağlayabilecek esnekliğe sahip bir alt yapıda oluşturuldu.

Kolay denetlenebilir ve hatalı işlemlere karşı otomatik kontrollere sahip olan sistem, Türkçe ve İngilizce dil seçenekleri ile kullanılmasının yanı sıra Arap alfabesini de destekliyor ve farklı dil seçenekleri parametrik olarak kolayca eklenebiliyor. Bu alt yapı sayesinde yeni bir ülkenin regülasyonlarına uygun hale getirerek çok daha kısa bir zamanda hizmete alınabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, iAlbatros sistemi ile dijital bankacılık alanında çalışmaları olan Albaraka Türk’ün yurt dışı şubelerinde dijitalleşme adına önemli bir adım attığını belirtti.

Utku, "Yaptığımız bu yatırım ile Türkiye’deki ileri bankacılık deneyimini ve teknolojisini şube açtığımız ülkelerde kullanabilme imkanımız olacak. Türkiye’de kullanılan çok sayıda bankacılık ürünlerini gittiğimiz ülkelerde sunarak birçok ilki gerçekleştireceğiz. Teknoloji açısından yatırım yaptığımız ülkelerde öncü banka olacağımıza inanıyoruz. Albaraka Türk’ün 30 yılı aşkın tecrübesiyle, her geçen gün daha da güçlendiğine inanıyorum. Dünyanın en iyi katılım bankası olma hedefi doğrultusunda 2015 yılında gerçekleştirdiğimiz Albatros Projesi ile operasyon odaklı çalışma sisteminden, müşteri odaklı çalışma sistemine geçiş yaptık. Albaraka Türk’ün teknoloji kullanımıyla ön plana çıkmasını hedefliyor, bu doğrultuda müşterilerimize hem yurt içi hem de yurt dışında en iyi katılım bankacılığı deneyimini sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Albaraka TürkIAlbatros
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.