Alevilerden Kadıköy'de Oturma Eylemi...

Naci YÖNER / İstanbul, () - KADIKÖY Boğa Meydanı'nda toplanan Pir Sultan Abdal Vakfı İstanbul Şubesi üyeleri, din dersi eğitiminin zorunlu olmasına ve 4+4+4 eğitim modeline karşı olduklarını belirterek, her hafta burada toplanacaklarını...

23 Kasım 2014 Pazar 20:06
Alevilerden Kadıköy'de Oturma Eylemi...






Naci YÖNER / İstanbul, () - KADIKÖY Boğa Meydanı'nda toplanan Pir Sultan Abdal Vakfı İstanbul Şubesi üyeleri, din dersi eğitiminin zorunlu olmasına ve 4+4+4 eğitim modeline karşı olduklarını belirterek, her hafta burada toplanacaklarını ve oturma eylemini talepleri gerçekleşene kadar sürdüreceklerini söylediler.

Oturma eylemi öncesinde Pir Sultan Abdal Vakfı İstanbul Şubesi adına yapılan basın açıklamasında, "Okul kitaplarını tek taraflı bir mezhep kitabı haline getiren bu zihniyete karşı toptan bir mücadele yürütmemiz gerekiyor. Bu mücadelemizin merkezinde laik bir eğitim anlayışı durmaktadır. Zorunlu din dersi uygulamalarının kaldırılması, İmam-Hatip okul sayısının azaltılması ve eğitim sistemindeki 4+4+4 modeline son verilmesi, eğitim alanındaki başlıca talebimizdir" denildi.


Pir Sultan Abdal Vakfı Genel Sekreteri Atilla Özdemir de, "Biz daha önce zorunlu din derslerinin kaldırılmasından söz ederken, bütün okullarımız İmam-Hatip okullarına dönüştürüldü. Bütün örgün eğitim veren okulların müfredatı İmam-Hatip'e dönüştürüldü. Dolayısıyla devletin çocuklarımıza dayattığı tek bir şey var: Tek din, tek mezhep" dedi.

Açıklamaların ardından grup bir süre oturma eylemi yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.