Alman yardım derneğinden, Silopi'deki Ezidi ve Kobanili ailelere yardım

Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), () - ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi'nde Almanya'da faaliyet gösteren yardım derneği 'Welt Hunger Hilfe' tarafından gönderilen giysi ve yatak malzemeleri, Türk Kızılayı tarafından Iraklı ve Suriyeli...

04 Mart 2015 Çarşamba 13:46
Alman yardım derneğinden, Silopi'deki Ezidi ve Kobanili ailelere yardım






Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), () - ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi'nde Almanya'da faaliyet gösteren yardım derneği 'Welt Hunger Hilfe' tarafından gönderilen giysi ve yatak malzemeleri, Türk Kızılayı tarafından Iraklı ve Suriyeli sığınmacılara dağıtıldı.
Welt Hunger Hilfe 100 torba kışlık giysi ile 400 yatak yardımını Gaziantep Türk Kızılayı koordinasyonu aracılığı ile Silopi Şubesi'ne gönderdi. Teslim alınan yardım malzemeleri, Welt Hunger Hilfe Derneği'nin Türk temsilcisi Şaban Gültekin, Türk Kızılayı Silopi Şube Başkanı Kemal Türkan ilçe merkezi ve Kizir Mevkii'nde barınan Ezidi ve Kobanili sığınmacılara dağıtıldı. Yardımlar daha önce Kızılay'ın tespitini yaptığı 100 aileye verildi. Yardımları alan Ezidi ve Kobanili aileler, yardım gönderen Alman yardım derneği yetkililerine teşekkür etti. Türk Kızılayı Silopi Şube Başkanı Kemal Türkan, Ezidi ve Suriyeli göçmen ailelere, yardım dağıtımında bulunduklarını hatırlatırken şöyle dedi:

"100 torba kışlık giysi yardımı ile birlikte 400 yatak yardımı yaptık. Silopi merkezine yerleşen göçmen kardeşlerimiz ve Silopi dışındaki köylerde yardımları dağıttık. Irak, Suriye’den göç eden çok mağdur insanlar vardı. Daha önce bu ailelerin evlerine gidip tek tek tespitini yapmıştık. Şimdi de gelen yardımları onlara dağıttık."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.