Amasra'yı bayraklarla süslediler

Ayhan ACAR/AMASRA (Bartın), () - BARTIN’ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'da biraraya gelen gönüllü vatandaşlar, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Boztepe Mahallesi'ni Türk bayraklarıyla donattı. Kendilerine 'Ay yıldız ekibi' adını...

28 Ağustos 2015 Cuma 11:23
Amasra'yı bayraklarla süslediler






Ayhan ACAR/AMASRA (Bartın), () - BARTIN’ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'da biraraya gelen gönüllü vatandaşlar, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Boztepe Mahallesi'ni Türk bayraklarıyla donattı.
Kendilerine 'Ay yıldız ekibi' adını veren Cem Demirel, Ahmet Denizcier, Ersin Bulut, Hüseyin Göktepe, Nazmi Boncukçu, Mustafa Gün, Levent Gülşen ve Candan Çelikkıran'dan oluşan 8 kişilik grup, 'Boztepe'yi Bayraklandıralım' projesi kapsamında Boztepe Mahallesi'ni 330 Türk bayrağıyla süsledi. Kaleiçi Mahallesi ile Boztepe Mahallesi'ni birbirine bağlayan tarihi Kemere Köprüsü'ne dev Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Fatih Sultan Mehmet’in resimlerinin yer aldığı bayraklar asıldı. Ev ve işyerleri ile kale duvarlarına asılan Türk bayrakları muhteşem bir görüntü oluşturdu. İlçeye gelen turistler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

AMAÇLARI BAYRAK DİREĞİ
Ay Yıldız Proje ekibi sorumlusu Cem Demirel, vatan millet bayrak sevdalısı olduklarını belirterek şöyle dedi:
"Amasra 3 bin yıllık tarihe sahip bir yer ama bizim burada bir bayrak direğimiz yok. Bizden buradan hareketle tamamen kendi imkanlarımızla bir kampanya başlatmaya karar verdik. Biz bir dernek ya da bir siyasi partiye üye değiliz. Biz sade vatandaşız. Arkadaşlarımızla bir araya gelerek çalışmalara başladık. Bu etkinlik için Amasra Kaymakamı ve Amasra Belediye Başkanı'nın görüşlerini ve desteklerini de aldık. Bundan sonraki amacımız ilçemize büyük bir bayrak direği dikmek olacak."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.