Amasya'da 'Kadına şiddete hayır' yürüyüşü

Sinan HARMANCI/AMASYA, () - AMASYA Valiliği öncülüğünde Sağlık İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yürüyüşte, sağlık çalışanları ve protokol üyeleri beyaz atkı takarak kadına yönelik şiddete tepki gösterdi. Amasya'da 8...

07 Mart 2015 Cumartesi 13:01
Amasya'da 'Kadına şiddete hayır' yürüyüşü






Sinan HARMANCI/AMASYA, () - AMASYA Valiliği öncülüğünde Sağlık İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yürüyüşte, sağlık çalışanları ve protokol üyeleri beyaz atkı takarak kadına yönelik şiddete tepki gösterdi.
Amasya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi. Amasya Saraydüzü Kışla binası önünden başlayan ve Kunç Köprü, Pirinççi Caddesi, Yavuz Selim Meydanı ile Ziya Paşa Bulvarı'na kadar devam eden yürüyüş, Şehzadeler Gezi Yolu'nda sona erdi. Boyunlarına takılan beyaz atkı ile yapılan yürüyüş esnasında hazırlanan 'Şiddetsiz hayat için el ele', 'Kadın, bilmeyene nefs, bilene nefes', 'Başarı kadının diğer adıdır' yazılı dövizler de taşındı. Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye başkanı Ak Partili Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Metin Orbay, protokol üyeleri, sağlık çalışanları ile çok sayıda kişi yürüyüşe katıldı. 

Amasya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, İslam dininde kadına büyük önem verildiğini belirterek, "Peygamber Efendimizin birçok hadisi vardır. Bir hadisinde 'Hanımlarınızı üzmeyin onlar Allah’ın emanetidir, onlara yumuşak olun iyilik edin' buyurmuştur. Toplumları, nesilleri meydana getiren onları doğuran ve büyüten topluma kazandıran kadındır. Kadın sağlıklı, huzurlu, bilgili ve eğitimli bir neslin yetişmesinde en önemli kişidir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.