Amerika'dan gelen 'şarbon' paniğine neden olan mektupta, deniz kumu çıktı

Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - ABD'den Konya'daki bir kişiye gelen ve 'şarbon' paniğine neden olan mektuptaki tozun, deniz kumu olduğu ortaya çıktı.   Selçuklu İlçesi’nde bulunan Selçuklu PTT Dağıtım ve Toplama Merkezi’nde dün,...

02 Nisan 2015 Perşembe 11:24
Amerika'dan gelen  'şarbon' paniğine neden olan mektupta, deniz kumu çıktı






Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - ABD'den Konya'daki bir kişiye gelen ve 'şarbon' paniğine neden olan mektuptaki tozun, deniz kumu olduğu ortaya çıktı.  
Selçuklu İlçesi’nde bulunan Selçuklu PTT Dağıtım ve Toplama Merkezi’nde dün, Amerika Birleşik Devletleri'nden yaşayan bir kişi tarafından Z.A. adlı kadına gönderilen mektupta, tasnif sırasında toz olduğu değerlendirildi. PTT görevlileri durumu AFAD ve Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Komutanlığı’na (KBRN) bağlı ekiplere bilgi verdi. PTT'ye gelen KBRN Komutanlığı'ndaki özel giysili ekipler, çevre güvenliğini aldıktan sonra açılmayan mektubu bulunduğu yerden bir kutuya alarak incelemek üzere birliğe götürdü.

Zarfa temas eden 2 PTT görevlisi de sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Yapılan incelemede 'şarbon' paniğine neden olan mektuptaki tozun deniz kumu olduğu ortaya çıktı. Mektubun ise Z.A.'ya sevgilisi tarafından gönderildiği öğrenildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.