Anadolu Gençlik Derneği'nden Ayetli “cuma Uyarısı”

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, Anadolu Gençlik Derneği tarafından verilen ilanla özel halk otobüsüne 'giydirme' olarak bilinen yöntemle yapıştırılan 'Cuma namazı vakti alışveriş haramdır' yazısı dikkat çekti. İnegöl ile Alanyurt...

03 Kasım 2014 Pazartesi 15:32
Anadolu Gençlik Derneği'nden Ayetli “cuma Uyarısı”






BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, Anadolu Gençlik Derneği tarafından verilen ilanla özel halk otobüsüne 'giydirme' olarak bilinen yöntemle yapıştırılan 'Cuma namazı vakti alışveriş haramdır' yazısı dikkat çekti.
İnegöl ile Alanyurt Mahallesi arasında sefer yapan özel halk otobüsünde 10 günden bu yana 'Cuma namazı vakti alışveriş haramdır' yazısı ile altında, Cuma Suresi’nin 9’uncu ayetinin Türkçe meali olan "Cuma günü namaza çağırıldığınız yani ezan okunduğu zaman, hemen Allah'ı anmaya koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilmiş olsanız, elbette bu sizin için daha hayırlıdır" yer alıyor.
Halk otobüsüne ilanı veren Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şube Başkanı Kenan Alemdar, bunun 'Tebliğ' amacıyla pankart, bazen de otobüs reklamlarıyla dini konularda önem arz eden ve Müslümanlar'ın hassas olması gereken konularla ilgili yaptıkları bir çalışma olduğunu söyledi. Bu ay, Cuma Süresi’nin 9’uncu ayetinin seçildiğini kaydeden Alemdar, "Dini emirler konusunda hassasiyetleri olan Müslüman kardeşlerimizin bu konudaki eksiklerini, hayalarını gidermek, onlara doğruyu hatırlatmak ve uyarmak maksadıyla yapmış olduğumuz bir uygulamadır" dedi.
İnegöl’de özel halk otobüslerine reklam vermek için anlaşmalı bir ajans bulunuyor. Bir otobüse yaptırılacak 'Giydirme reklam' için 500- 700 TL ödeniyor. Cuma uyarısının yer aldığı ve 20 gün daha otobüsün üzerinde kalacağı bildirilen reklam, sosyal medyada tepkilere neden oluyor. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.