Anadolu Markalar Birliği Ankara Şube Başkanı belli oldu

- Anadolu Markalar Birliği Ankara Şube Başkanı Asker: - "Ankara Simidi başta olmak üzere Kahraman Kazan'ın yuva kavunu, Beypazarı’nın Kurusu, Tarhanası ve Çubuk’un turşusu nu bir marka olarak dünya listelerine koymaya hazırlanıyoruz"

23 Ekim 2017 Pazartesi 17:10
Anadolu Markalar Birliği Ankara Şube Başkanı belli oldu






İSTANBUL (AA) - Anadolu Markalar Birliği Ankara Şube Başkanı görevine Ankara'nın tanınmış sarraflarından Muammer Asker getirildi.

Birlik açıklamasına göre, Anadolu Markalar Birliği Genel Başkanı Kenan Altunç, Ankara Şube Başkanlığı görevine sarraf Muammer Asker'i getirdi.

Açıklamada görevlendirmeyle ilgili değerlendirmelerine yer verilen Asker, "Öncelikle bizi bu göreve layık gören sayın genel başkanımız Kenan Altunç ve yönetimine teşekkür ederim. Bugünden itibaren güçlü Türkiye’ye güçlü markalar kazandırmak için çalışmalarımıza başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Ankara Simidi'nin susamının Siirt’ten, ununun da Anadolu’dan geldiğini hatırlatan Asker, şunları kaydetti:

"Günümüz şartlarında zengin, fakir demeden insanların hayatında önemli yer tutan Ankara Simidi başta olmak üzere Kahraman Kazan'ın yuva kavunu, Beypazarı’nın Kurusu, Tarhanası ve Çubuk’un turşusu nu bir marka olarak dünya listelerine koymaya hazırlanıyoruz.

Hayatımızda yer alan ürünlerimizin kendi dünyamızdan bir başka ülke insanına sunulması aşamasında ne denli mutlu olacağımız açıktır. Anadolu kendi ürettiği birçok ürünü unuttuğu kadar, unutmadığı ürünlerin markalaşarak dünya standartlarına ulaşmasını Anadolu Markalar Birliği sayesinde dünyaya açılımını da desteklemektedir. Kısa zamanda geniş bir Ar-Ge çalışması ile yitik ve tadını unuttuğumuz birçok ürünü gün yüzüne çıkarmaya başladık. Anadolu Markalar Birliği demek, Anadolu’nun el emeğinin, zayi edilmiş ürünlerinin, sanat ve kültür alanında ki bugüne kadar hak ettiği yeri bulamamış onca emeğin artık gün yüzüne çıkması demektir. Anadolu demek, buram buram kokan el emeği ürünlerin tüm dünyaya bu lezzetleri dünyaya buluşturmak için daha çok çalışacağız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.