Ankara'da "Milli Birlik Yürüyüşü" yapıldı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla Ulus'taki Birinci Meclis binasından TBMM'ye kadar "Milli Birlik Yürüyüşü" yapıldı.

16 Temmuz 2017 Pazar 05:45
Ankara'da






ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle Ankara'da, vatandaşlar, şehit yakınları ve gaziler meydanlara indi, okunan selalarla başlayan Milli Birlik Yürüyüşü'ne binlerce vatandaş katıldı.

Ankara'da, Ulus'taki Birinci Meclis Binası'ndan TBMM'ye kadar yapılan "Milli Birlik Yürüyüşü" Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi başkentte de sela okunmasıyla başladı.

Demokrasi nöbetleriyle eş zamanlı başlayan yürüyüşe katılan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarını taşıdı.

15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda toplananlar da meydandaki otobüsten çalınan şarkı, türkü ve marşlara eşlik etti.

Türk bayraklarıyla renki görüntüler oluşturan vatandaşlar arasında, bugün dünyaevine giren Huriye-Lokman Susam çifti de gelinlik ve damatlığıyla yer aldı.

Yoğun istek üzerine müzik yayını ve anons yapılan otobüsün üzerine çıkarılan çift vatandaşlar tarafından alkışlandı. Damat Lokman Susam, düşmana korku salmak için herkesin meydanlarda olması gerektiğinden hareketle Kızılay'a geldiklerini belirterek, bir daha 15 Temmuz'daki gibi hain bir darbe girişimi yaşamak istemediklerini ifade etti.

15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda toplananlar, saat 00.30 civarında Ulus'tan gelen korteje katılarak, Atatürk Bulvarı üzerinden TBMM'ye yürümeye başladı.

Ulus'tan ve Kızılay'dan hareket eden kortej saat 01.00 sıralarında TBMM'ye ulaşarak, burada düzenlenen etkinliğe katıldı.

Ankara Valiliği'nce, Ulus'taki Birinci Meclis'ten TBMM'deki tören alanına kadar süren Milli Birlik Yürüyüşü'ne 400 bin kişinin katıldığı belirtildi.

Milli Birlik Yürüyüşü'nde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, esnaf ve sanatkarların yanı sıra darbe girişimi sırasında şehit olanların yakınları ve gaziler de yer aldı.

Tekbirler eşliğinde TBMM'ye yürüyen vatandaşlar, otobüsten çalınan şarkı, türkü ve marşlara eşlik etti.

Yürüyüşe özel 3 kilometre uzunluğunda Türk bayrağı

Vatandaşlar, Sıhhiye ve 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı güzergahından devam eden yürüyüş boyunca, 3 kilometre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıdı.

Yaklaşık 1 saat süren yürüyüşün ardından saat 01.00'de TBMM'ye ulaşan vatandaşlar, burada düzenlenen etkinliğe katıldı.

"Ankaralı, gurur senin hakkındır"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yürüyüş öncesi Ulus Meydanı'na kurulan platform üzerinden alandaki vatandaşlara hitap etti.

Gökçek, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da 147, Türkiye genelinde 250 şehit verildiğini, 2 bin 197 vatandaşın ise gazi olduğunu belirtti.

Darbecilerin tankları, topları olduğunu ancak vatandaşların imanlarının galip geldiğini ifade eden Melih Gökçek, "15 Temmuz'da istihbarat teşkilatları, PKK'sı, DEAŞ'ı, FETÖ'sü, şer güçlerin hepsi birleşti ama Recep Tayyip Erdoğan vardı, güçleri yetmedi. Bir emir verdi Recep Tayyip Erdoğan, 'Dökülün sokaklara, alın ellerinize bayraklarınızı, imanla yürüyün. Vatanınızı, ülkenizi, bayrağınızı, ezanınızı savunun'. Savunduk elhamdülillah. Ankaralı, gurur senin hakkındır. Darbe girişiminin yüzde 85'i Ankara'da gerçekleşti ama Ankara'yı teslim etmedik, bayrağı indirmedik, selaları dindirmedik ve Allah'ın izniyle zaferi kazandık, bugünlere geldik." diye konuştu.

Melih Gökçek, dünyanın her yerinde darbe teşebbüsü yaşandığını ancak halk tarafından darbenin önlendiği ve halkın galip geldiği tek ülkenin Türkiye olduğunu da vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz mesajı

Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığında düzenlenen anma etkinliğinde de şehit yakınları duygusal anlar yaşadı. Ailelerden şehitlerin sergilenen fotoğraflarına sarılıp ağlayanlar oldu, vatandaşlar FETÖ'ye lanet okudu.

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle, bazı GSM operatörler kullanıcılarını konuşma öncesi beklemeye alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz ile ilgili ses kaydını dinletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, "Cumhurbaşkanınız olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününüzü tebrik ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Sinan Uslu,Özcan Yıldırım,Cankut Taşdan

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.