Ankara'ya pedal çeviren Grup Yorum üyeleri Yalova'daydı

KONSERLERİNİN yasaklandığını öne sürürek, 'Yasaklara karşı Ankara'ya PedallıYORUM' adını verdikleri imza kampanyası başlatan Grup Yorum üyeleri, toplanan imzaları İçişleri Bakanlığ'na teslim etmek üzere İstanbul'dan Ankara'ya...

25 Mayıs 2015 Pazartesi 15:58
Ankara'ya pedal çeviren Grup Yorum üyeleri Yalova'daydı






KONSERLERİNİN yasaklandığını öne sürürek, 'Yasaklara karşı Ankara'ya PedallıYORUM' adını verdikleri imza kampanyası başlatan Grup Yorum üyeleri, toplanan imzaları İçişleri Bakanlığ'na teslim etmek üzere İstanbul'dan Ankara'ya bisiklet ile gidiyor. Yalova'da basın açıklaması yapan Grup Yorum üyeleri, "Mücadelemiz devam edecek. İstanbul'da ve Anadolu'da yine konserler yapacağız" dedi.
Grup Yorum üyelerinin konserlerinin yasaklanmasını protesto etmek için başlattıkları kampanyada topladıkları imzaları bisiklet ile Ankara'ya giderek İçişleri Bakanlığı'na verecek. Önceki gün imzaları alarak bisiklet ile İstanbul'dan yola çıkan Grup Yorum üyeleri, Ankara'ya giderken güzergahlarını biraz değiştirerek Yalova'ya da uğrayıp basın açıklaması yaptı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde arkadaşları adına konuşan Bahar Kurt, 1 Haziran günü Ankara'da olmayı hedeflediklerini söyledi. Grup Yorum'un 30 yıllık mazisi olduğunu bu süre içersinde tüm baskı ve yasaklara rağmen halkın türkülerini yaptıklarını belirten bu baskıların AK Parti döneminde de sürdüğünü açıkladı. "Yıllarca tek bir konser yapabilmek için birçok bedel ödedik" diyen Kurt, şunları söyledi:
"Konserlerimiz basıldı. Elemanlarımız tutuklandı. Bu sene, 5 yıldır Bakırköy Halk Pazarı’nda yaptığımız 'Bağımsız Türkiye' adını verdiğimiz konserimiz keyfi bir şekilde yasaklandı. Yine son 1 ay içerisinde 3 Grup Yorum elemanı bu şekilde tutuklandı. Biz o meydanları, o stadyumları bedel ödeyerek kazandık. 30 yıl boyunca gittiğimiz her yerde söylediğimiz türkülerimizle işçi ve öğrenci direnişlerinde hep halkımızla beraber olarak, halkımızın desteğini alarak milyonlara ulaşarak kazandık o stadyumları. Bugün AKP, halkın olan o meydanları bize yasaklamak istiyor. Bu yasakları tanımıyoruz. Alanlar meydanlar bizimdir diyoruz. Tutsak Grup Yorum üyelerinin serbest bırakılmasını istiyoruz. Sanata ve sanatçıya yönelik baskıların sona ermesini istiyoruz. Hani bir söz vardır ya çok sevdiğimiz; ‘Bir ulusun türkülerini yapanlar, yasalarını yapanlardan daha güçlüdür’. Evet, biz bu halkın türkülerini yapıyoruz o yüzden onların yasakları bize vız gelir diyoruz. 'Ankara’ya pedallıyorum' diye bir eylem başlattık. Onbinlerce imzayı İçişleri Bakanlığı’na teslim edeceğiz. Mücadelemiz devam edecek. İstanbul’da ve Anadolu’da yine konserler yapacağız."
Basın açıklamasından sonra mini konser veren Grup Yorum üyeleri daha sonra Ankara'ya gitmek üzere yollarına devam etti.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.