Antalya Cezaevi için işkence iddiası

Antalya Cezaevi için yeni iddialar ortaya atan HDP Antalya Milletvekili Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, 'Burada işkence ve kötü muamele var' dedi...

03 Eylül 2015 Perşembe 15:34
Antalya Cezaevi için işkence iddiası






Antalya Cezaevi için işkence iddiası

Emre BAYLAN/ANTALYA, () - HDP Antalya Milletvekili Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Antalya L Tipi Cezaevi'nde farklı illerden nakil yapılan tutuklu ve hükümlülerin kötü muamele ve işkenceye maruz kaldığını iddia etti. Oluç, 27 Ağustos'ta 40 kadar cezaevi infaz görevlisinin koğuşa girdiğini, tutuklu 62 yaşındaki M.E.'nin pantolonunun indirilerek dövüldüğünü öne sürdü.
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde, Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlülere uygulandığını öne sürdüğü şiddetin endişe verici boyutta olduğunu söyledi. iddia etti. Oluç, soru önergesinde, Antalya'ya başta Şanlıurfa olmak üzere gerçekleşen nakil işlemleri sırasında mahkumların 20 saat boyunca elleri kelepçeli tutulduğunu, sadece 2 kez tuvalet ihtiyaçlarının karşılandığını, yemek olarak bir kez yarım ekmek, birer domates ve salatalık, yarım çay bardağı ılık su verildiği iddiasında bulundu.

"SİZİN DÜŞMANINIZ" İDDİASI

Oluç, soru önergesinde şu iddialarda bulundu:

"27 Ağustos günü saat 15.30-16.00 arasında 30- 40 civarında gardiyanın ellerinde cop ve kalkanlarla 'Arama var' diyerek koğuşa girdikleri, tutukluları koğuştan döverek çıkarttıkları, üstleri aranırken yere yatırarak üzerlerine çıktıkları ve tekmeledikleri bilgileri tarafımıza ulaştırılmıştır. Küfreden ve hakaret eden gardiyanların, 'Biz sizin düşmanınız' diyerek saldırdıkları esnada tutuklu ve hükümlüler yaralanmış, M.E pantolonu indirilerek dövülmüştür."

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi E-10, C-1, F-2 koğuşlarında kalan tutuklu ve hükümlülere 40 kadar gardiyanın saldırdığını savunan Oluç, Başbakan Davutoğlu'na, "Tutuklu ve hükümlülerin dövülmesi emrini kim vermiştir? Bu emri verenler hakkında soruşturma açılmış mıdır? Gardiyanlar hakkında herhangi bir işlem başlatmayı ve sorumluların cezalandırılmasını düşünüyor musunuz?" sorularını yöneltti.

Ayrıca Şanlıurfa'dan gerçekleşen nakil sırasında tutuklu ve hükümlülerin yaşadıklarının genel bir uygulama olup olmadığını da soran Oluç, bununla birlikte tutuklu ve hükümlülerin hastaneye sevk edilip edilmediğini, edilmediyse nedenini de Başbakan Davutoğlu'na sordu.
Antalya'da L Tipi Kapalı Cezaevi'nde işkence ve kötü muamele iddialarıyla ilgili olarak Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Antalya Şubesi de hareket geçti. Şube Başkanı Nusret Gürgöz, konuyla ilgili geniş kapsamlı bir raporu kamuoyuyla paylaşacaklarını açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.