Antalya'da ön seçimden birinci çıkan Dr. Kara: Sonucu bekliyordum

Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), () - CHP'nin Antalya'daki ön seçiminde birinci sırada çıkan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Niyazi Nefi Kara, bu sonucu beklediğini belirtirken, "Genel başkanımız çok yoğun olduğu için henüz...

30 Mart 2015 Pazartesi 18:42
Antalya'da ön seçimden birinci çıkan Dr. Kara: Sonucu bekliyordum






Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), () - CHP'nin Antalya'daki ön seçiminde birinci sırada çıkan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Niyazi Nefi Kara, bu sonucu beklediğini belirtirken, "Genel başkanımız çok yoğun olduğu için henüz arayamadı ama çok mutlu olduğunu biliyorum. Eski genel başkanımız Baykal'ın da bu konuda çok mutlu olduğunu biliyoruz" dedi.
CHP'nin 29 Mart'ta yaptığı önseçimde Antalya'da birinci çıkan 46 yaşındaki Dr. Niyazi Nefi Kara, seçimlerin ardından ilk ziyaretini memleketi Manavgat'a yaptı. Eşi Hacer Ceylan, oğlu Ali ve kızı İpek ile birlikte ilçe örgütünü ziyaret eden Niyazi Nefi Kara'ya partililer yoğun ilgi gösterdi. Aday adaylarından Tansev Pilavcı ve Meral Mengi de partide Niyazi Nefi Kara'yı tebrik etti.
'SEVİNÇLİYİM, MUTLUYUM'
Partililere teşekkür konuşması yapan Kara, başarısında Manavgat İlçe Örgütü'nün büyük emeği olduğunu söyledi. 2007 ve 2011 genel seçimlerinde de aday adayı olduğunu ancak listeye giremediğini hatırlatan Kara, "Bu seçimde de aday adaylığı için kamu görevimden istifa ettim. Çalışmalarımıza başladık. Önseçim kararından sonra eşim de sahaya inerek birlikte çalışmalarımızı sürdürdük. Seçimde partililerimiz birinci sıraya yerleştirdi. Bundan dolayı çok sevinçliyim, mutluyum" dedi.
ANNESİNİN ELİNİ ÖPTÜ
Konuşmaların ardından parti önünde düzenlenen törende Niyazi Nefi Kara tebrikleri kabul etti. Kara daha sonra doğup büyüdüğü ana ocağı Hatıplar Mahallesi'nde annesi Ünzile Kara'yı ziyaret etti. Annesinin elini öpen Kara, yakın akraba ve köylülerin de tebriklerini kabul etti. Kara için annesinin evinin bahçesinde bir de kurban kesildi.

'BİRİNCİ OLMAYI BEKLİYORDUM'
29 Mart'ta bir demokrasi şöleni yaşandığını belirten Kara, "Genel başkanımızın aldığı kararla Türkiye'de bir demokrasi şöleni yaşandı. Halkın iradesi uzun zaman sonra gündeme geldi. 29 Mart'ta demokrasi kazandı, halk kazandı. Bizim birinci çıkmamız aslında halkın birinci çıkmasıydı. Diğer partiler gibi torbalara doldurup sonra torbadan çıkarıp milletvekilliği değil, kayıtlı üyeden önseçim yaparak, tüm partililer iradesini ortaya koyarak bir seçim gerçekleştirildi. 'Bu ülkenin halkına güvenin, inanın halk gereğini yapar' diyorduk, bu seçimde de gördük. İnanın çok mutlu oldum. Halkımıza inandım ve ne kadar doğru yaptığımızı gördüm. Birinci olmayı bekliyordum. Ve bu sıralamada bizi birinci sıraya koyan partililerimize teşekkür ediyorum. Mükemmel bir sonuca doğru gidiyoruz. 7 Haziran'da iktidara doğru gidiyoruz" dedi.
'KAPIYA 'CHP', 'ECEVİT' YAZARDIM'
Siyasi geçmişinin çok eskilere dayandığını vurgulayan Kara, "Dedemin Dumlupunar'da İsmet Paşa'nın askeri olarak savaşmasından bu yana Cumhuriyet Halk Partiliyiz. İlkokul 5'inci sınıftayken 1975'te köyde burada, kapıya 'CHP', 'Ecevit' yazardım. O zamandan beri CHP'liyim. Tabi ki üniversite yıllarında çalışma yaptık. Kamu görevine başladıktan sonra sendikal çalışmalarımız oldu. Bu yüzden tüm söylemlerimiz halk için, emek için oldu. Çiftçimiz, köylümüz, turizmcimiz, taşeronlarımız için oldu. Bütün söylemlerimiz halkımızın çektiği zulme karşı oldu. Sağlıktaki soygunu anlattık, ülkedeki talanı anlattık. Yandaşlara peşkeşi, yolsuzlukları, arsızlıkları ve hırsızlıkları anlattık. Halkımıza çözüm önerilerini de sunduk. Halkta da karşılığını bulduk. Herkesin derdi bizim derdimiz olacak" diye konuştu.
'BİRLİKTELİK MESAJLARI ALIYORUM'
Çok yoğun tebrik telefonları aldığını da aktaran Kara, şöyle dedi:
"Sabah 6'dan beri telefonla arayıp tebrik edenler oluyor. Ulaşamayıp yakınlarımı arayanlar var. Herkese çok teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız çok yoğun olduğu için henüz arayamadı ama çok mutlu olduğunu biliyorum. Eski Genel Başkanımız Baykal'ın da bu konuda çok mutlu olduğunu biliyoruz. Diğer aday adayı arkadaşlarımız da çok mutlu oldu, hepsinden dayanışma, kardeşlik, birliktelik mesajları alıyorum."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.