Antalya'dan Çanakkale'ye bisikletle zafer sürüşü

İbrahim LALELİ/ ANTALYA, () - ÇANAKKALE Zaferi'nin 100'üncü yılı nedeniyle Limak Turizm Grubu sponsorluğunda 4 amatör bisikletli, Çanakkale Seddülbahir'e gitmek için Antalya'dan yola çıktı. Antalya'da bisiklet sporuna gönül vermiş...

09 Mart 2015 Pazartesi 11:56
Antalya'dan Çanakkale'ye bisikletle zafer sürüşü






İbrahim LALELİ/ ANTALYA, () - ÇANAKKALE Zaferi'nin 100'üncü yılı nedeniyle Limak Turizm Grubu sponsorluğunda 4 amatör bisikletli, Çanakkale Seddülbahir'e gitmek için Antalya'dan yola çıktı.
Antalya'da bisiklet sporuna gönül vermiş 4 amatör bisikletçinin 8 gün sürecek yolculuğu başladı. Lara Kundu Bölgesi'ndeki Limak Lara Otel'den bu sabah yola çıkan bisikletliler, zorlu 8 günün ardından 16 Mart günü Çanakkale Seddülbahir'e ulaşmayı hedefliyor.
Limak Lara Otel Yiyecek birimi personeli Murat Gürcan, ihracat komisyoncusu fotoğrafçı Nazmi Özütürk, dil bilimci Ufuk Ahmet Anatça ve bisiklet satıcısı Gökhan Çiğdem'den oluşan grup, günde ortalama 75 ile 135 kilometre arasında yol kat edecek. Hedeflerine ulaşmak için 1000 kilometre yol kat edecek sporcular, hava şartlarını da yakından takip ediyor.
HAVA ŞARTLARI ZORLAYACAK
Hava şartlarından dolayı zor bir yolculuk olacağını belirten grup lideri Murat Gürcan şunları söyledi:
"Rotamızı hazırladık. İlk gün Çavdır'a kadar pedal çevireceğiz. Ardından Çavdır- Denizli rotası başlayacak. Üçüncü gün ise Denizli- Aydın, Aydın- İzmir, İzmir- Bergama, Bergama- Akçay, Akçay- Kazdağları- Ezine rotasını tamamlayacağız. Ezine'nin ardından Çanakkale'ye ulaşacağız. Oradan da Çanakkale Savaşı'nın ilk başladığı yer olan Seddülbahir topraklarına geçeceğiz."

Seddülbahir'e ulaşmalarının ardından Limak Otelleri'nin bahçelerinden aldıkları toprakları şehitlerin mezarlarına dökeceklerini anlatan Gürcan, "Yolculuğumuz zorlu olacak. Kimi zaman 75 kilometre kimi zaman 135 kilometre pedal çevirerek hedefimize ilerleyeceğiz" diye konuştu.
'GÖNÜLLÜ ÇALIŞMALARA ÖNEM VERİYORUZ'
Limak Oteller Grubu Koordinatörü Kaan Kavaloğlu ise, "Ulusal kurtuluş mücadelemizi ateşleyen, en önemli başarılardan biri olan Çanakkale Zaferi için pedal çevirecek arkadaşlarımızı gönülden kutluyorum. Gönüllü çalışmalara grup olarak büyük önem veriyoruz. Çalışanları sosyal sorumluluk projelerine katılmaları konusunda destekliyoruz" dedi.
Hazırlık aşamasının ardından yola çıkmak için bisikletlerine binen sporculara Kaan Kavaloğlu, Türk Bayrağı vererek Çanakkale'ye ulaştırmalarını istedi. Bisikletlileri uğurlayan otel personelinden bazıları dua etti, bazıları da ellerindeki kovalardaki suyu arkalarından dökerek iyi yolculuklar diledi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.