Anzak'lardan 100'üncü yıla özel ikinci anma töreni

Burak GEZEN/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü nedeniyle geçen 25 Nisan'da düzenlenen Anzak törenlerine, yoğunluk nedeniyle katılamayan Avustralya ve Yeni Zelandalılar için 6 ve 8 Ağustos tarihlerinde ikinci kez...

05 Ağustos 2015 Çarşamba 16:14
Anzak'lardan 100'üncü yıla özel ikinci anma töreni






Burak GEZEN/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü nedeniyle geçen 25 Nisan'da düzenlenen Anzak törenlerine, yoğunluk nedeniyle katılamayan Avustralya ve Yeni Zelandalılar için 6 ve 8 Ağustos tarihlerinde ikinci kez anma töreni yapılacak.
Gelibolu Yarımadası'ndaki ilk tören, Avustralya Genel Valisi Peter Cosgrove'un isteği doğrultusunda, Türk askerine saygı duyduklarını göstermek amacıyla 57'nci Alay Şehitliği'nde gerçekleşecek. Genel Vali Cosgrove, Avustralya Kara Kuvvetleri Komutanı Angus Campbell ile Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ın katılacağı tören saat 10.00'da başlayıp 20 dakika sürecek. Törende, şehitlikteki anıtın kaidesine çelenkler bırakılıp, savaşta yaşamını yitiren tüm askerler anılacak.
Bu tören ardından Avustralya Genel Valisi Peter Cosgrove, Avustaralya Kara Kuvvetleri Komutanı Angus Campbell ile Avustralya ve Yeni Zelanda'dan gelen üst düzey yetkililerin katılımıyla Anzak Koyu'nda basına kapalı saygı töreni yapılacak. 25 Nisan'da törenleri izleme fırsatı bulamayan Avustralyalılar için saat 17.00'de Lone Pine Anıtı'nda tören gerçekleşecek. Buradaki törende 1 saat sürecek.

Ayrıca 25 Nisan günü törenleri izleyemeyen Yeni Zelandalılar için ise 8 Ağustos Cumartesi günü saat 17.00'de Conkbayırı'ndaki Yeni Zelanda Anıtı önünde 1 saat sürecek tören yapılacak.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.