Araç muayene istasyonu için Konya-Ankara yolunu ulaşıma kapattılar

Hüseyin ORDULU/ KULU,(Konya),() - KONYA'nın Kulu İlçesi'nde yaklaşık 250 kişi ilçelerine mobil araç muayene istasyonu yerine sabit bir muayene istediklerini belirtip, Konya-Ankara karayolunu yaklaşık 2 saat ulaşıma kapadı. Kulu'da motorlu...

05 Mart 2015 Perşembe 23:04
Araç muayene istasyonu için Konya-Ankara yolunu ulaşıma kapattılar






Hüseyin ORDULU/ KULU,(Konya),() - KONYA'nın Kulu İlçesi'nde yaklaşık 250 kişi ilçelerine mobil araç muayene istasyonu yerine sabit bir muayene istediklerini belirtip, Konya-Ankara karayolunu yaklaşık 2 saat ulaşıma kapadı.
Kulu'da motorlu taşıtlar, Konya'dan ayda 3-4 kez gelen mobil araç muayene istasyonunda, kontrolden geçiriliyor. İlçelerine sabit muayene istasyonu kurulmasını isteyen çoğunluğu sanayi sitesindeki esnaflardan oluşan yaklaşık 250 kişi, sabah saatlerinde Konya-Ankara karayolunu otomobilleriyle ulaşıma kapadı. Kalabalık grup, ilçelerinde yaklaşık 20 bin motorlu taşıtının bulunduğu, yaklaşık 11 bin araç bulunan 50 kilometre ilerideki Cihanbeyli İlçesi'ne ise sabit araç muayene istasyonu binasının yapımına geçtiğimiz günlerde başlandığını öne sürdü. Grup, sloganla Ak Partili Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız'ı da eyleme davet etti. Durumu öğrenen Başkan Yıldız'da, eyleme gelip destek vererek, Cihanbeyli ilçesine yapılan araç muayene istasyonunun iki ilçenin ortasında bir noktada yapılması için gerekli yerlerde müracaatta bulunduklarını ancak olumsuz yanıt aldıklarını, yine de yapımın durdurulması için mücadele ettiklerini söyledi.
Esnaf ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yurttaş da Kulu'nun üvey evlat muamelesi gördüğünü belirterek, "Siyasi parti ilçe başkanlarıyla  bu işin üstüne giderek gerekenin yapılmasına çalışacağız. Gerekirse yol kapatma eylemlerine devam edeceğiz. Kulu’nun Ankara'ya bağlanması için de gerekli girişimlerde bulunacağız. Kulu’nun üvey evlat muamelesi görmesine artık tahammülümüz kalmadı" dedi. 

Grup, yapılan açıklamalarının ardından dağılırken, yaklaşık 2 saat ulaşıma kapalı olan yol da açıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.