Arakan için imza kampanyası

Arakan'da yaşanan vahşete karşı duyarlılığı artırmak amacıyla Arakan Platformunca imza kampanyası başlatıldı.

09 Ekim 2017 Pazartesi 16:54
Arakan için imza kampanyası






ANKARA (AA) - Arakan'da yaşanan vahşete karşı duyarlılığı artırmak amacıyla Arakan Platformu tarafından online imza kampanyası başlatıldı.

Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları, kendi topraklarında yıllardır Myanmar devleti ve aşırı uçlara mensup Budist çetelerin baskı, ayrımcılık ve şiddetine maruz kalan Arakanlı Müslümanların acılarını azaltmak, konuya dünya kamuoyusunun ilgisini çekmek için kampanyalarına devam ediyor.

Arakan Platformu da bu kapsamda yaşanan vahşete karşı duyarlılığı artırmak amacıyla "https://www.change.org/o/arakan_platform" internet adresinden online imza kampanyası başlattı.

"İnsanlık adına yapılabilecek en küçük görev"

Platform Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı, yaptığı açıklamada, imza kampanyasına katılımın insanlık adına yapılabilecek en küçük görev olduğunu belirtti.

Arakanlı Müslümanların milyonlarcasının yurtlarını terk etmek zorunda bırakıldığını, köyleri yakılan yaşlı, kadın ve çocukların dünyanın gözü önünde katledildiğini ifade eden Balcı, bu durumun Birleşmiş Milletler yetkililerince de soykırım olarak nitelendirildiğini vurguladı.

Balcı, imza kampanyasına destek verenlerin Arakan halkının topraklarına geri dönebilmesi, vatandaşlık haklarının yeniden teslim edilmesi, güvenlik, eğitim, sağlık gibi tüm hukuki ile insani haklarının iadesinin sağlanmasını ve bu zulmü yapanların yargılanmalarını talep ettiklerini söyledi.

Muhabir: Mümin Altaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.