ARDAHAN'DA YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI

ARDAHAN'da kar kalınlığının yarım metreyi aştığı yüksek kesimlerdeki ormanlık alanlarda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya ot ve et bırakıldı. İl Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ardahan Şahintepe’si...

28 Aralık 2014 Pazar 14:35
ARDAHAN'DA YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI






ARDAHAN'da kar kalınlığının yarım metreyi aştığı yüksek kesimlerdeki ormanlık alanlarda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya ot ve et bırakıldı.
İl Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ardahan Şahintepe’si mevkiindeki ormanlık alanlarda kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için harekete geçti. Ekipler, omuzlarına aldıkları yem ve etleri ormanlık alanlarda hayvanların geçiş noktalarına bıraktılar. Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Erdem Yavuz, "Yaban hayvanlarını korumak ve çoğalmalarını sağlamak, beslenmelerine yardımcı olmak için sürekli olarak hem yem hem de et bırakıyoruz. Aynı zamanda avcı denetimlerimizde sürüyor. Şahintepe'de mevcut olan karacalar için ot, tilki, kurt gibi hayvanlara da et bıraktık. Toplamda 1.5 ton tavuk eti almış durumdayız. Peyder pey doğaya bırakıyoruz. Yaklaşık 10 tonda buğday kuşlar için depolamış durumdayız. İhtiyaç duyulduğunda alıma hazır durumdayız. İklim şartlarına göre planımızı yapıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.