ARİFİYE- PENDİK ARASI EKSPRES SEFERLERİ YENİDEN BAŞLIYOR

Mustafa BAĞDİKEN/ İZMİT (Kocaeli), ()- YÜKSEK Hızlı Tren Hatttı (YHT) inşaat çalışmalarının başlatıldığı 1 Şubat 2011 tarihinden itibaren durdurulan, başta çalışanlar ve öğrenciler olmak üzere binlerce kişi...

29 Aralık 2014 Pazartesi 18:37
ARİFİYE- PENDİK ARASI EKSPRES SEFERLERİ YENİDEN BAŞLIYOR






Mustafa BAĞDİKEN/ İZMİT (Kocaeli), ()- YÜKSEK Hızlı Tren Hatttı (YHT) inşaat çalışmalarının başlatıldığı 1 Şubat 2011 tarihinden itibaren durdurulan, başta çalışanlar ve öğrenciler olmak üzere binlerce kişi tarafından kullanılan Adapazarı- İstanbul Ekspres trenleri, 31 Aralık 2014 tarihinde test sürüşlerine, 05 Ocak 2015 tarihinde de normal seferlerine başlıyor.
TCDD Basın ve halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden bu akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, 'Ada Ekspresi' adıyla Sakarya'nın Arifiye İlçesi ile İstanbul Pendik arasında TVS 2000 tipi klimalı vagonlarla hizmet verecek olan trenler ilk etapta 4 gidiş 4 geliş olmak üzere 8 sefer yapacak. Adapazarı’nda ikamet eden yolcular seyahatlerini Adapazarı- Arifiye arasında ADARAY ile, Arifiye-Pendik arasında Ada Ekspres trenleriyle gerçekleştirecak.

Açıklamada, ilk etapta Arifiye, Sapanca, İzmit, Gebze, Pendik istasyonlarında hizmet verecek alan Ada Ekspresi, 2015 yılı ortasında Körfez, Derince, Büyükderbent, 2016 yılı içerisinde ise Diliskelesi, Tavşancıl, Hereke, Kırkikievler ve Köseköy istasyonlarında duracak.
ARİFİYE- PENDİK 76 DAKİKAYA DÜŞTÜ
Hattın yapımından önce 100 dakika olan Arifiye- Pendik arasındaki seyir süresinin de yeni hat ve trenlerle 76 dakikaya düşeceği bildirildi. Adapazarı- Pendik arasında çocuk ve 65 yaş üzeri yolcuların 8 TL, genç, öğretmen, 60 yaş üzeri ve gidiş- dönüş bileti alanların 13 TL'den, indirime tabi olmayan yolcuların ise 16 TL'den seyahat edecekleri bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.