Arpaçaylı kadınlara bakır işlemeciliği kursu

Bedir ALTUNOK / KARS, () - KARS'ın Arpaçay İlçesi'nde kadınların meslek edinip iş hayatına atılmaları için Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında bir yıl önce açılan bakır işlemeciliği kursu yoğun ilgi gödüyor. Halk Eğitim Merkezinde...

08 Mart 2015 Pazar 10:06
Arpaçaylı kadınlara bakır işlemeciliği kursu






Bedir ALTUNOK / KARS, () - KARS'ın Arpaçay İlçesi'nde kadınların meslek edinip iş hayatına atılmaları için Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında bir yıl önce açılan bakır işlemeciliği kursu yoğun ilgi gödüyor.
Halk Eğitim Merkezinde hafta içi her gün 08.00- 17.00 saatleri arasında verilen kursta 20 kadın kursiyer, bakır işlemeciliğinin inceliklerini öğreniyor. Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, 'Hünerli ellerle yeşeren umutlar' projesi kapsamında kadınlara bakır işlemeciliği öğretildiğini belirterek şunları söyledi:

"Kalkınma Bakanlığı ile SODES kapsamında Bakır İşlemeciliği Projesini gerçekleştirdik. Projede dezavantajlı gruplar olarak kadınları seçtik. Seçeçilen kadınlar herhangi bir geliri olmayan, eşi hapiste olan, dul kalan veya çocuğunu okutan kadınlardı. Bunlara ham bakırı temin etmek suretiyle, ham bakırı işleyerek süs eşyalarına, hediyelik eşyalara dönüştürüp bunları satarak gelir elde etmelerini sağlayacak projeydi. Proje de kabul edildi. Arpaçay Bakır İşlemeciliği'nin devamı için de duyarlı halkın yardımcı olmaları lazım. İşadamları olsun, kamu kurumları olsun, veya bireysel sipariş verecekler olsun, bunlardan alınacak talebe göre biz bu işi daha da geliştirebiliriz. Daha fazla ihtiyacı olanları da bu sisteme katabiliriz. Çünkü gerçekten maddi durumu zor olanlar bu işin içerisindeler."
Kursta üretilen ürünler için 'www.arpacay.gov.tr' Kaymakamlık web sitesinde 'Bakır İşlemeciliği' bölümünden, ya da 'www.arpacaystore.com' Bakır İşlemeciliği portalından ulaşılarak sipariş verilebiliyor.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.