Artuklu Üniversitesi'ndeki yolsuzluk soruşturmasında ceza yağdı

Nezir GÜNEŞ/ MARDİN, () - MARDİN Artulu Üniversitesi'nde geçen yıl düzenlenen yolsuzluk operasyonunun ardından YÖK Disiplin Komisyonu, aralarında eski Rektör Prof.Dr. Serdar Bedii Omay'ın da bulunduğu 41 yönetici, akademisyen ve memura memuriyetten...

17 Nisan 2015 Cuma 21:15
Artuklu Üniversitesi'ndeki yolsuzluk soruşturmasında ceza yağdı






Nezir GÜNEŞ/ MARDİN, () - MARDİN Artulu Üniversitesi'nde geçen yıl düzenlenen yolsuzluk operasyonunun ardından YÖK Disiplin Komisyonu, aralarında eski Rektör Prof.Dr. Serdar Bedii Omay'ın da bulunduğu 41 yönetici, akademisyen ve memura memuriyetten çıkarma başta olmak üzere kademe ilerlemesinin durdurulması, kınama, uyarma ve aylıktan kesme cezası verdi.
Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 18 Kasım 2014 tarihinde Artuklu Üniversitesi'nde, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandırıcılık, gizli bilgilerin açıklanması, haksız kazanç sağlamak, görevi kötüye kullanma, zimmete para geçirme' suçlamasıyla yürüttüğü yolsuzluk operasyonunda Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ile Mali Polis ekipleri Mardin merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenleyerek 68 kişiyi gözaltına almıştı. Operasyonda polis, Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay'ın da odası başta olmak üzere rektör yardımcıları ve dekanların odalarında da aramalar yaparak, çok sayıda bilgisiyar harddiskleri, evraklar ve dosyalara el konulmuştu. Operasyon kapsamında Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Süleyman Bayburt, Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Gül, rektör koruması polis memuru Hasan Çevik, işadamları Abdulkadir Aydın ve Vedat Bal tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Adli soruşturma kapsamında iddianamesi hazırlanma aşamasında olan operasyonla ilgili olarak da 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 65'inci maddesinin a fıkrasının 9 bendine göre, 'öğretim elemanları, memur ve diğer personel ile öğrencilerin disiplin işlemleri, disiplin amirlerinin yetkileri ve disiplin kurullarının teşkili ve çalışması ile ilgili hususlar' Yükseköğretim Kurulu tarafından bir idari disiplin soruşturması başlatıldı. YÖK tarafından başlatılan idari soruşturma kapsamında daha önce görevden alınan Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Genel Sekreter Süleyman Bayburt, Yardımcıları Halise Fide ve Sedat Gül, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı ve çalışanları, Turgut Gökdağ, Salih Nas, Necat Felek, Abdulbasit Barık, Spor Kültür Sanat Daire Başkanı Abdullah Aykal, Yatırım İzleme Daire Başkanı Hüseyin Dayan, Ambar Memuru Hüseyin Derintekin olmak üzere 11 kişi suç örgütü kurma, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet alıp verme, zimmete para geçirme suçlamaları ile memuriyetten çıkarma cezası verildi.
KADRİ YILDIRIM'A AYLIKTAN KESME CEZASI 
Bu arada aynı operasyonda gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakıldıktan sonra üniversitedeki görevinden istifa eden ve HDP'den Siirt Milletvekili Adayı olan Prof. Dr. Kadri Yıldım da usulsüz para toplama suçlaması ile aylıktan kesme cezası verildi. Cezaları kendilerine tebliğ edilen 41 kişinin 10 gün içerisinde savunmalarını vermeleri gerektiği belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.