Aşçılar diyarı Bolu tabiatın ardından mutfağıyla tanıtılacak

Mutlu YUCA/BOLU, () - DOĞAL güzellikleriyle ünlü Bolu'nun cennet köşelerini tanıtmak için valilik ve belediye tarafından başlatılan 'Tabiatın Kalbi Bolu' projesinin ardından bir araya gelen aşçılar federasyonu ve dernekler Bolu'nun yemeklerini...

31 Ocak 2015 Cumartesi 14:05
Aşçılar diyarı Bolu tabiatın ardından mutfağıyla tanıtılacak






Mutlu YUCA/BOLU, () - DOĞAL güzellikleriyle ünlü Bolu'nun cennet köşelerini tanıtmak için valilik ve belediye tarafından başlatılan 'Tabiatın Kalbi Bolu' projesinin ardından bir araya gelen aşçılar federasyonu ve dernekler Bolu'nun yemeklerini 'Mutfağın Kalbi Bolu' projesiyle tanıtacak.
Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi tarafından tatilcilerin uğrak noktaları haline gelen ilin doğal güzelliklerini tanıtmak için proje başlatıldı. Proje kapsamında Bolu'yu tanıtmak için yaz ve kış aylarında gezilebilecek alanların tanıtıldığı afiş ve broşürler hazırlandı. Bolu'nun doğal güzelliklerini anlatmak için ulusal fotoğraf yarışmaları düzenlenirken uluslararası turizm fuarlarında standlar açıldı. Kentin doğal güzelliklerinin yanı sıra aşçılar diyarı olarak bilinen Bolu'nun yemeklerini de tüm dünyaya tanıtmak için Aşçılar Federasyonu ve aşçı dernekleriyle birlikte 'Mutfağın Kalbi Bolu Projesi' başlatıldı. Tarihi Emniyet Otel'de Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Başkent Aşçılar Derneği Başkanı Reşat Erdemir, Bolu Profesyonel Aşçılar Birliği Derneği Başkanı Mehmet Yalçınkaya ile Türkiye'nin farklı illerinden gelen aşçı derneklerinin başkanları Bolu'nun yemeklerini tanıtacak projeler hazırlamak için bir araya geldi. Bolu yemeklerini tanıtmak için projeye destek verdiklerini açıklayan Bolu Profesyonel Aşçılar Birliği Derneği Başkanı Mehmet Yalçınkaya, şöyle dedi:
"Bizler; dünyanın farklı ülkelerinde aşçılık yapmış kişileriz. Bolu bizim doğduğumuz topraklarımız. Bu tür bir projeye sonuna kadar destek vermeye hazırız. Bolu'da böylesi bir projenin hayata geçirilmesi beni çok heyecanlandırıyor."

Mutfağa yön veren aşçılarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Yılmaz ise, şunları söyledi:
"Bolu gelecekte bir turizm kenti olacak. Turizmin yanında yemeklerinde tanıtılmasını istiyoruz. Bolu'nun doğal güzelliklerini gezmeye gelen tatilciler buraya yemekleri tatmak için de gelsinler istiyoruz. Tarihi bir mekanı belediye olarak satın aldık ve orada böyle bir çalışma başlatacağız. Büyükcami mahallesinde bulunan ve 1804 yılında inşa edilen tarihi Taşhan'ı restore edeceğiz. Tatil için gelenler buraya yemek yemeye, kahvaltı yapmaya gelecekler. Aşçılarımızdan da bu konuda destek bekliyoruz. Onlarla birlikte doğal güzellikleriyle ünlü Bolu'yu yemekleriyle de tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.