Aşkları Engel Tanımadı

SİVAS'ta, 30 yaşındaki Ahmet Kızıl, Kuran kursunda tanıştığı kendisi gibi görme engelli olan aynı yaştaki Güler Yıldız evlendi. Merkeze bağlı Kurtlapa köyünde yaşayan doğuştan görme engeli Ahmet Kızıl, Braille alfabesi ile Kuran...

02 Kasım 2014 Pazar 17:13
Aşkları Engel Tanımadı






SİVAS'ta, 30 yaşındaki Ahmet Kızıl, Kuran kursunda tanıştığı kendisi gibi görme engelli olan aynı yaştaki Güler Yıldız evlendi.
Merkeze bağlı Kurtlapa köyünde yaşayan doğuştan görme engeli Ahmet Kızıl, Braille alfabesi ile Kuran öğrenmek için İstanbul'a gitti. Kursta kendisi gibi görme engelli olan ve Bursa'dan gelen Güler Yıldız ile arkadaşları vasıtasıyla tanışan Ahmet Kızıl, evlenmek istediğini ailesine anlattı. İki aile tanışmak için Bursa'da buluştu. Aileler tanıştıktan sonra Ahmet Kızıl ve Güler Yıldız nişanlandı. Görme engeli çift, bugün Sivas Belediyesi'ne ait kütük evde yapılan düğünle dünya evine girdi. Genç çiftin düğününe ailerinin yanı sıra davetliler katıldı. Güler Yıldız, "Arkadaşlarımızın aracılığıyla tanıştık. Ailelerimizin izni ile telefonla görüştük. Daha sonra isteme oldu. Ailelerimiz görüştü, sonra nişan oldu. Bugün de düğünümüzü yapıyoruz. Çok mutluyum" dedi. 
Ahmet Kızıl ise "Aşk engel tanımıyor. Çok mutluyuz. Birbirimizden de çok memnunuz. İnşallah Sivas'a da görme engelliler içen Kuran kursu açmayı düşünüyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.   FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.