Atatürk Havalimanı'nda aynı anda hem güneş hem kar

İstanbul'u bugün etkisi altına alan kar yağışı ara ara devam ederken ilginç görüntüler ortaya çıktı. Şehrin Avrupa yakasında etkili olan kar yağışı Atatürk Havalimanı'nda çalışanları zor durumda bıraktı. Ancak hava limanının bir bölümünde güneşli hava hakim olurken diğer bölümde kar yağışı izleyenleri şaşkına çevirdi.

24 Ocak 2018 Çarşamba 16:39
Atatürk Havalimanı'nda aynı anda hem güneş hem kar






Atatürk Havalimanı'nda aynı anda hem güneş hem kar

İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı Atatürk Havalimanı ve çevresinde de görüldü. Kar yağışı hava trafiğini olumsuz etkilemedi. Kar yağışı zaman zaman şiddetini artırırken bu esnada kalkış yapan uçaklar adeta kayboldu.

Kalkış yapılan Florya-Sefaköy istikametinde bulunan pist bölgesinde kar yağışı sürerken iniş yapılan Florya-Ataköy istikametindeki pist bölgesinde ise güneşin yüzünü göstermesi ilginç görüntüler oluşturdu. Havalimanın bir kısmı kar yağışı altındayken diğer yarısında ise güneş vardı. 

Pist üzerinde kar temizleme araçları da biriken karları temizledi.

TAKSİM'DE KAR YAĞIŞI


Taksim'de kar yağışı başladı. İstanbul'da sabah saatlerinde Anadolu yakasında ve yüksek kesimlerde yağan kar öğle saatlerinde Taksim Meydanı'nda etkili oldu. Kar rüzgarın etkisiyle meydandakilere zor anlar yaşattı.

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı öğle saatlerinde etkisini artırdı. Kar nedeniyle yerler kısa sürede beyaza büründü. Rüzgarla birlikte zaman zaman tipi şeklinde etkisini gösteren kar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Kar yağışı bir süre sonra durdu. Bazı ilçelerde güneş yüzünü gösterdi. Saat 14.00 sıralarında Şişli ve Beyoğlu  çevresinde güneş ortaya çıkarken, zaman zaman bulutların kapatmasıyla da havanın yine karardığı görüldü.

aksim Meydanı’nda öğle saatlerinde etkili olan kar yağışının ardından güneş açtı. Bulutların arasından çıkan ışık huzmesi renkli görüntüler oluşturdu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren kar yağışı yer yer etkisini gösterdi. Öğle saatlerinden itibaren Taksim Meydanı’nda etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Aniden bastıran yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, şemsiyelerle korunmaya çalıştı.
Bir yandan kar diğer yanda güneş
Öte yandan kar yağışının etkisini kaybetmesinin ardından meydanda güneş açtı. Bulutların arasından çıkan ışık huzmeleri renkli görüntüler oluşturdu. Yerli ve yabancı turistler de bir anda değişen havada özçekim yaptı. Bir süre sonra güneşli havanın yerini tekrardan kar yağışı aldı.

Son Güncelleme: 24.01.2018 13:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.