Atlama Kulelerinin Yıkılan Pistleri İçin 105 Gün Sonra Çalişma Başladı

ERZURUM'da 2011'deki Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan ve geçtiğimiz Temmuz ayında pistleri yıkılan Türkiye'nin ilk ve tek kayakla atlama kulelerinde 105 gün sonra hafriyat temizleme ve pist yerleştirme çalışmalarına...

29 Ekim 2014 Çarşamba 13:36
Atlama Kulelerinin Yıkılan Pistleri İçin 105 Gün Sonra Çalişma Başladı






ERZURUM'da 2011'deki Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan ve geçtiğimiz Temmuz ayında pistleri yıkılan Türkiye'nin ilk ve tek kayakla atlama kulelerinde 105 gün sonra hafriyat temizleme ve pist yerleştirme çalışmalarına başlandı.
Erzurum'da gerçekleştirilecek 25'inci Dünya Üniversiteler Kış oyunları için 5 Nisan 2009 günü 94 milyon liraya ihale edilen kayakla atlama kuleleri Kiremitlik Tepe üzerine kuruldu. 1 Ekim 2010'da inşaatı tamamlanarak faaliyete geçen atlama kulelerinde geçtiğimiz 15 Temmuz günü saat 15.00'te göçük meydana geldi. Göçük nedeniyle pistleri kullanılamaz hale gelen kayakla atlama kuleleriyle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı 'edimin ifasına fesat karıştırmak, genel güvenliğin taksirle tehlikeye sokulması ve kuleleri teslim alan kamu görevlileri hakkında görevi kötüye kullanmak' suçlarından soruşturma başlattı. Savcılığın görevlendirdiği bilirkişiler, pistleri ayakta tutan beton zeminin içindeki çelik kazıkların 25 ila 50 metre derinlikte olması gerekirken yığma toprak üzerine sadece 1 metre çelik kazıklar kullanıldığını, pist eğiminin de yanlış olduğunu; aktif olmamasına karşın fay hattının göz ardı edildiğini ortaya çıkardılar. Gençlik ve Spor Bakanlığı da kulelerde birlirkişilerden oluşan bir kurul tarafından inceleme yaptı.
Pistlerde meydana gelen göçüğün üzerinden yaklaşık 3.5 ay geçmesinin ardından atlama kulelerinin yıkılan pistleri ihaleye çıkarıldı. 30 milyon liraya ihale edilen pistlerde hafriyat temizleme çalışmaları başlatıldı. Pistlerde yazın da kullanılması için zemine döşenen plastik çimler, demir merdivenler de tek tek sökülmeye başlandı. Pistlerin yan kısmındaki iş makineleri ise fore kazıklar için kazı yapıyor. Sökülerek bir kenara ayrılan malzemelerin kullanılabilir halde olanları yeni yapılacak pistlerde de değerlendirilecek. Harfiyat kaldırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından hazırlanan projeye uygun fore kazıklar üzerine pistler yeniden kurulacak. Pistlerin önümüzdeki Aralık'a kadar yetiştirilmesi hedefleniyor.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.