ATM’de kaybolan parayı dedektörle aradılar son çare cinci hoca

Edip TEKİN/BURSA, () - BURSA’da PTT ATM'lerinde 285 bin TL'nin kaybolduğunu öne süren Türk Haber-Sen üyeleri kayıp paraları dedektörle aradı. Sendika üyeleri önümüzdeki günlerde 'Cinci hoca' ile parayı bulmaya çalışacaklarını...

15 Ağustos 2015 Cumartesi 14:34
ATM’de kaybolan parayı dedektörle aradılar son çare cinci hoca






Edip TEKİN/BURSA, () - BURSA’da PTT ATM'lerinde 285 bin TL'nin kaybolduğunu öne süren Türk Haber-Sen üyeleri kayıp paraları dedektörle aradı. Sendika üyeleri önümüzdeki günlerde 'Cinci hoca' ile parayı bulmaya çalışacaklarını söyledi. 
Merkez Osmangazi ilçesi Heykel PTT ATM'lerinde kaybolan 285 bin TL'nin bulunması için daha önce ATM’de mercekle para arayan Türk Haber-Sen Bursa şubesi üyeleri bu sefer bulunamayan parayı dedektörle aradı. Metal arama işinde kullanılan dedektörleri ellerine alan sendika üyeleri paranın bulunmaması halinde cinci hocaya başvuracaklarını söyledi.
Heykel PTT ATM'leri önündeki basın açıklaması yapan Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, 8 Haziran 2015'te Heykel PTT merkez müdürlüğüne bağlı 10 ATM'de yapılan kontrol sonucu 9 ATM'de  toplam 285 bin TL paranın eksik olduğunun tesbit edildğini söyledi. Türk Haber-Sen Bursa Şubesi olarak olayı öğrendikleri andan itibaren devletin parasının takipçisi olduklarını ve olmaya devam edeceklerini kaydeden Avcı, şöyle konuştu:
"Aradan geçen o kadar güne rağmen para bulunamadı. Müfettiş çağırmadılar. Biz Türk Haber Sen Bursa şubesi olarak devletin parasını bulmak adına 10 gün sonra cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Buna rağmen PTT yetkilileri halen bir adım dahi atmamışlardır. Bizde tepkimisi bu şekilde gündemde tutmak istedik."

"HIYAR' BENZETMESİ"
Kayıp paralarla ilgili ilginç bir benzetmede bulunan Avcı, "Buradan valinin avukatı AK Parti İl başkanına sesleniyorum; iktidarsınız ya, devleti siz idare ediyorsunuz ya, bu memlekette üç ayda hıyar yetişmezken '3 ayda yetiştirdik' dediğiniz, başmüdürleri atamanızın sonucudur bu. 3 aylık başmüdürlerinize bunun hesabını bir sorsanıza, niye sesiniz çıkmıyor" diyerek sitem etti.
"CİNCİ HOCA GELECEK"
Daha önce devletin çalınan parasını mercekle aradık ancak bulamadıklarını hatırlatan Avcı, şöyle devam etti:
"Bu sefer definecilerin kullandığı dedektör vasıtasıyla devletin kaybolan, çalınan, buharlaşan parasını aradık. Ancak, bu dedektörler diyor ki; bu para ne yerin altında, ne de ATM'de ATM'nin de ötesinde, derinlerde, birilerinin cebinde. Ancak dedektörümüzün mesafesinden dolayı bunun yerini tespit edememiştir. İlerleyen haftalarda teknolojinin bittiği yerde halk tabiriyle bilinen 'cinci hocaya' müracaat edeceğiz."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.