ATSO Başkanı Çetin: Hükümet, Çin protestolarına sessiz kalmasın

ANTALYA, () - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Çin'in Doğu Türkistan politikası nedeniyle yapılan protestolara, hükümetin kesin bir tavır ve önlem alması gerektiğini belirtti. ATSO Başkanı Davut Çetin, son günlerde...

07 Temmuz 2015 Salı 14:57
ATSO Başkanı Çetin: Hükümet, Çin protestolarına sessiz kalmasın






ANTALYA, () - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Çin'in Doğu Türkistan politikası nedeniyle yapılan protestolara, hükümetin kesin bir tavır ve önlem alması gerektiğini belirtti.
ATSO Başkanı Davut Çetin, son günlerde İstanbul'da Çin'in Doğu Türkistan politikasını protesto etmek isteyenlerin Çinli sandıkları turistlere saldırması üzerine Çin hükümetinin vatandaşlarını Türkiye seyahatleri konusunda uyardığını, bazı Çinli firmaların da Türkiye yatırımlarını gözden geçirmeye başladığını kaydetti.
Bir ülkenin resmi politikası nedeniyle o ülkenin vatandaşlarına saldırmanın insanlığa sığmayan, hiçbir gerekçeyle haklı görülemeyecek bir davranış olduğunu aktaran Başkan Çetin, "Bu olaylar ne Türk kültürü, ne Türkiye imajı ne de Türk turizmi ve ekonomisi için kabul edilebilir olaylardır" dedi. Bu olaylarla ilgili hiçbir resmi açıklama yapılmamasının da şaşırtıcı olduğunu belirten Çetin, "Resmi politikalara tepki resmi düzeyde verilmeli ve bu olaylara karşı hükümet kesin bir tavır ve önlem almalıdır" diye konuştu.

Çin'in dünya ekonomisindeki ve turizmindeki öneminin de yetkililer tarafından dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Davut Çetin, şöyle konuştu:
"Çin turizm pazarı, 2012 yılından bu yana dünyanın birinci pazarıdır. Bu yıl 140 milyon kişiye ve 188 milyar dolarlık harcama büyüklüğüne ulaşması beklenmektedir. Pazarın 2006 yılında 35 milyon, 2011'de 70 milyon kişi olduğu dikkate alınırsa nasıl büyüme gösterdiği ve turizmde vazgeçilmez bir pazara dönüştüğü rahatlıkla görülebilir. Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısı henüz önemsiz düzeydedir, ancak yılda yüzde 30 civarında büyüme ile bu sayının önemli düzeylere ulaşacağı açıktır."
Toplumun her kesiminin, her davranışında ülkeye sağladığı yararı değerlendirme sorumluluğuna sahip olması gerektiğini vurgulayan Çetin, "Bu bilinci yaratmak da başta hükümet olmak üzere bütün kurumların görevidir. Bu nedenle bu tür bireysel olaylara karşı sessiz kalınmamalı ve gerekli duyarlılık hemen gösterilmelidir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.