Avcıların Vurduğu Peçeli Baykuş Tedaviye Alındı

Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), () - MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, kanadından yaralı olarak bulunan ve nesli tükenmekte olan türler arasında olan 'peçeli' cinsi baykuşa belediye ekipleri sahip çıktı. Belediye veterinerinin ilk müdahalesinin...

03 Kasım 2014 Pazartesi 09:59
Avcıların Vurduğu Peçeli Baykuş Tedaviye Alındı






Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), () - MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, kanadından yaralı olarak bulunan ve nesli tükenmekte olan türler arasında olan 'peçeli' cinsi baykuşa belediye ekipleri sahip çıktı. Belediye veterinerinin ilk müdahalesinin ardından hayvan hastanesine gönderilen baykuşun, iyileşmesi halinde doğal ortamına bırakılacağı bildirildi.
Mergenli Mahallesi'nde, dün bir grup hayvansever tarafından yaralı bir baykuş bulundu. Hayvanseverlerin Ortaca Belediyesi zabıta ekiplerine teslim ettiği yaralı baykuşun belediye veterineri Bahri Ersoy tarafından yapılan muayenesinde, sol kanadından av tüfeğiyle vurulduğu belirlendi. Saçmalara bağlı olarak kanadında yumuşak doku hasarı oluştuğu belirlenen baykuş, ilk müdahalenin ardından daha kapsamlı bir tedavi için Gökova Hayvan Hastanesi'ne gönderildi.
Fare ve haşerelerle beslenen ve nesli tükenmekte olan türler arasında bulunan 'peçeli' cinsi baykuşun, buradaki tedavisinin ardından tekrar uçup, tek başına beslenebilecek duruma gelmesi halinde doğal ortamına bırakılacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.