Avro Bölgesi’nde ekonomik güven azaldı

Avro Bölgesi’nde Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW) Ekonomik Güven Endeksi, aralık ayında 29 puana geriledi.

12 Aralık 2017 Salı 16:28
Avro Bölgesi’nde ekonomik güven azaldı






FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesi’nde Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW) Ekonomik Güven Endeksi, aralık ayında 29 puana geriledi.

Merkezi Almanya'nın Mannheim kentinde bulunan ZEW'den yapılan açıklamaya göre, kurumsal yatırımcı ve analistlerin ekonomiye duyduğu güveni ölçen ZEW Ekonomik Güven Endeksi, Avro Bölgesi’nde aralık ayında kasım ayına göre 1,9 puan azalarak 29 puana indi.

Bölgede mevcut ekonomik durum göstergesi ise söz konusu dönemde 2,9 puanlık artışla 50,7 puana yükseldi.

Ekonomik Güven Endeksi, Almanya’da ise bu dönemde 1,3 puan geriledi. Kasımda 18,7 puan olan endeks, bu ay 17,4 puan seviyesine geriledi ve 23,7 puan olan uzun vadeli ortalamanın altında kalmaya devam etti.

Almanya'da aralık ayı Cari Durum Endeksi ise kasıma kıyasla 0,5 puan artarak 89,3 puana çıktı.

ZEW Başkanı Prof. Dr. Achim Wambach, konuya ilişkin değerlendirmesinde, genel olarak, gelecek altı aylık dönemde Alman ekonomisi için olumlu görünümün devam ettiğini dile getirdi.

Muhabir: Abdulselam Durdak

Anahtar Kelimeler:
EkonomiAvro BölgesiZEW
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.