Avrupalı Öğrenciler Sahili Temizledi

Mithat ÜNAL/ ANAMUR(Mersin), () - MERSİN'in Anamur İlçesi'nde 'Benim Hikayem Senin Geleceğin' adlı AB Erasmus Gençlik Değişimi Projesi kapsamında ilçeye gelen Avrupa'nın 7 ülkesinden 49 öğrenci, Caretta Caretta yuvalarının bulunduğu...

03 Kasım 2014 Pazartesi 16:32
Avrupalı Öğrenciler Sahili Temizledi






Mithat ÜNAL/ ANAMUR(Mersin), () - MERSİN'in Anamur İlçesi'nde 'Benim Hikayem Senin Geleceğin' adlı AB Erasmus Gençlik Değişimi Projesi kapsamında ilçeye gelen Avrupa'nın 7 ülkesinden 49 öğrenci, Caretta Caretta yuvalarının bulunduğu 3 kilometrelik sahil şeridinden temizlik yaptı.
Anamur Belediyesi'nin organizasyonu ile proje kapsamında ilçeye gelen Avrupalı öğrenciler bir haftadan bu yana ilçede gezi ve incelemelerini sürdürüyor. Gezdikleri yerlerde edindikleri izlenimleri ve aldıkları notları kurgulayarak kendilerince Anamur'un hikayesini oluşturacak öğrenciler proje kapsamında sahilde, Dragon ve İskele arasındaki Caretta Caretta yuvalarının bulunduğu yaklaşık 3 kilometrelik alanda temizlik yaptı. Belediyeden temin ettikleri siyah poşetlere kumsalda buldukları çöpleri dolduran öğrenciler, sahilde koca bir traktör lastiğini görünce ne yapacaklarını şaşırdı. Önce bir an duran öğrenciler, sonra Türk öğrencilerinde yardımı ile lastiğini bulunduğu yerden kaldırarak kıyıdan uzaklaştırdı. Öğrenciler, sahilde yaz mevsimi süresince kalan plastik atıkları ve kum dolu torbaları da tek tek toplayarak sahili temizledi.
Projeyi koordine eden Anamur Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel, öğrencilerin gördükleri ve yaşadıklarını kurgulayarak hikayeleştireceklerini ve bunu kitap haline getireceklerini söyledi.
Anamur'da bulunmaktan oldukça mutlu olduklarını kaydeden konuk öğrenciler de bu tür çalışmaları gittikleri her yerde yaptıklarını ve bazı istisnalar hariç Anamur'un güzel bir yerleşim yeri olduğunu dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.