Avusturya Hava Yolları kadın pilot arıyor

Kadın pilotların uçuşlarda daha başarılı olduğuna inanan Avusturya Hava Yolları (Austurian Airlines) kokpitlerde kadın sayısının artırılması için düğmeye bastı.

18 Ekim 2018 Perşembe 12:44
Avusturya Hava Yolları kadın pilot arıyor






Avusturya Hava Yolları kadın pilot arıyor

Avusturya Havayolları (Austrian Airlines) kadın pilot sayısını artırmayı hedefliyor. 100 eğitimli pilot aradığını duyuran havayolu, 2019 yılında geleceğin pilotlarına kurs ve eğitim vermeyi planlıyor.
Artan uçak sayısı ile uçuşları ve personel sayısını da artıran Avusturya Havayolları büyümeye devam ediyor. 2018 yılının ilk yarısında havayolu, çoğu pilot ve uçuş görevlisi olmak üzere 400 yeni personelin işe alımını gerçekleştirdi. Avusturya Havayolları şimdi de 100 eğitimli pilot işe almayı planlıyor. Ek olarak geleceğin pilotları için önümüzdeki yıl tekrar eğitimler verilmeye başlanacak.

Kokpitte daha fazla kadın

Havayolunun iş ve eğitim teklifi özellikle kadınları hedefliyor. Son üç yılda Avusturya Havayolları’nda çalışan kadın pilotların sayısı %2 arttı. 2015 yılında %3 olan havayolundaki kadın pilotların oranı bugün %5’e yükseldi. Olumlu bir gelişme olmakla birlikte havayolu, bu oran aynı zamanda kadınların söz konusu meslekte yeterince temsil edilmediğini gösteriyor. Bu sebeple, Avusturya Havayolları’nın hedefi, uçaklarının kokpitlerinde daha fazla kadın görmektir.

Uçuş tecrübesi olmayan adaylar için 2019 yılında başlayacak eğitimlere katılım şartlarının detayları www.austrianpilot.at web sitesinde görülebilir. (Kaynak: ucuszamani.com)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.