Aydın'da 250 eve baskın yapıldı: 150 gözaltı, 70 tutuklama

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, Nazilli’de devam eden operasyonlarda, 150 kişi gözaltına alındı, 70 kişi tutuklandı. Operasyonlarda 250 iş yeri ve eve baskın düzenlendi.

29 Temmuz 2016 Cuma 10:55
Aydın'da 250 eve baskın yapıldı: 150 gözaltı, 70 tutuklama






FETÖ ve PDY’nin 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunmasının ardından Nazilli’de hareketli günler yaşanıyor. Nazilli Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş, TEM ve KOM ekipleri son 14 günde büyük operasyonlara imza attı. Her gün onlarca ev ve iş yerine baskın düzenleyen polis ekiplerinin ilçede FETÖ/PDY örgütüne yöneli operasyonları devam ediyor.

ÇOK SAYIDA ESNAF GÖZALTINDA

 Nazilli’de geçtiğimiz gece adliyeye çıkartılarak, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Uğur Şirketler Grubunun sahiplerinin ardından bugün Sabah düğmeye basan Nazilli Emniyeti, çok sayıda esnaf ve iş adamını gözaltına aldı. Polis, FETÖ/PDY yapılanmasına yakın olduğu iddia edilen çok sayıda iş yerine yaptıkları operasyonlarda, envanterleri ve dokümanlara el koydu. İş yeri sahiplerini gözaltına alarak Nazilli Emniyet Müdürlüğüne götüren, zanlıların ifadesi alınıyor.

250 EV VE İŞ YERİNE BASKIN
Bu arada Nazilli polisi son 14 günde 250 ev ve işyerine baskın yaparken, toplam 150 kişiyi gözaltına aldı. Hakim karşısına çıkartılan 70 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca FETÖ/PDY yapılanmasının ilçede bulunan 5 okulu, geçtiğimiz günlerde kapatılmış devlet himayesine geçmişti. Polisin bu sabah saatlerinde yaptığı eş zamanlı operasyonlarda ilçede bulunan 5yurt daha kapatılarak mühürlendi. Yurtta bulunan görevliler gözaltına alındı. Bilgisayarlara ve envanterlere el konuldu. İlçede operasyonlar devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.