Aydınlı Avukatlardan Yeni Yargı Paketine Tepki

Cem ULUCAN / AYDIN, () - AYDIN Baro Başkanı Gökhan Bozkurt ve bir grup baro üyesi avukat, hukukun bir kez daha siyasi iktidar tarafından ihtiyaçlar ve çıkarları doğrultusunda dizayn edilmeye çalışıldığını ileri sürerek yeni yargı...

24 Ekim 2014 Cuma 15:28
Aydınlı Avukatlardan Yeni Yargı Paketine Tepki






Cem ULUCAN / AYDIN, () - AYDIN Baro Başkanı Gökhan Bozkurt ve bir grup baro üyesi avukat, hukukun bir kez daha siyasi iktidar tarafından ihtiyaçlar ve çıkarları doğrultusunda dizayn edilmeye çalışıldığını ileri sürerek yeni yargı reformu paketinin gündemden düşürülmesini istedi.
Aydın Barosu üyesi bir grup avukat, yeni yargı reformu paketine tepki gösterdi. Aydın Adliyesi girişinde cübbeleriyle toplanan Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt ve avukatlar yargı paketinin geri çekilmesini istedi. Hukukun bir kez daha siyasi iktidar tarafından ihtiyaçlar ve çıkarları doğrulturunda dizayn edilmeye çalışıldığını iddia eden Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt şunları söyledi:
"Yeni yargı reformu kapsamında hükümet tarafından gündeme getirilen düzenlemeler, ne yazık ki hukukun oyuncak olarak görüldüğünün bir göstergesidir. Gündeme getirilen bu paket ile geriye dönüş yapılmak isteniyor. Avukatlara getirilen kısıtlama, vatandaşların özgürlüğü ve adil yargılanma hakkının ellerinden alınmasıdır. Yani bu kısıtlama ve ceza, aslında avukatlara değil; vatandaşlara getiriliyor."

SAVUNMA HAKKI KISITLANAMAZ
Yurttaşların hak arama özgürlüğünün teminatı olan avukatların savunma hakkının kısıtlanamayacağını savunan Bozkurt sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kişi hak ve özgürlüklerini baskılama amacına hizmet edeceği açık olan ve sıkıyönetim dönemlerindeki düzenlemeleri aratacak olduğu ortada bulunan yargı reformu paketini ivedilikle gündemden düşürünüz. Aydın Barosu olarak, devletin vatanı ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün sonuna kadar arkasındayız. Ancak ne bahaneyle olursa olsun, kişi hak ve özgürlükleri ile kutsal savunma hakkına yapılan saldırıları asla onaylamadık, onaylamayacağız. Halkımızın hak ve özgürlüklerine ilişkin kazanımlarını, yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü ve gerekirse savunmayı savunmaya devam edeceğiz." 
FOTOĞRAFLI 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.