Azerbaycan'ın yeni Başbakanı belli oldu

Azerbaycan'ın yeni Başbakanı, Dış İlişkilerden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Prof. Dr. Novruz Memmedov (71) oldu.

21 Nisan 2018 Cumartesi 14:38
Azerbaycan'ın yeni Başbakanı belli oldu






BAKÜ (AA) - Azerbaycan'ın yeni Başbakanı, Dış İlişkilerden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Prof. Dr. Novruz Memmedov (71) oldu.

Azerbaycan Milli Meclisi, ülkenin yeni başbakanını belirlemek için toplandı. Meclis Başkanı Oktay Asadov, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, başbakanlığa Dış İlişkilerden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Prof. Dr. Memmedov'u önerdiğini duyurdu.

Memmedov, yapılan oylamada 113 oyla Azerbaycan'ın yeni Başbakanı seçildi. Başbakan Memmedov, oylamadan sonra yaptığı konuşmada, kendisine duyulan güven için teşekkür etti.

Zor ve büyük sorumluluk gerektiren bir göreve geldiğini ifade eden Memmedov, Cumhurbaşkanı Aliyev'le çalışmanın onur verici olduğunu vurguladı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Aliyev, 22 yıl başbakanlık görevini üstlenen Artur Rasizade'yi kabul ederek bugüne kadar yaptığı hizmetler için teşekkürlerini iletti.

Azerbaycan Anayasası gereği, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra hükümet istifa ediyor.

İlham Aliyev, 11 Nisan'da yapılan seçimleri yüzde 86,02 oyla kazanmıştı.

Muhabir: Ruslan Rehimov


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.