Bağcılar'da kadın ve aile merkezi yeni döneme başladı

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da 30 farklı branşta 984 kadının eğitim gördüğü Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nin 2017-2018 eğitim ve öğretim dönemi açılışı yapıldı.Bağcılar Belediyesi'nden yapılan...

12 Ekim 2017 Perşembe 11:49
Bağcılar'da kadın ve aile merkezi yeni döneme başladı






İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da 30 farklı branşta 984 kadının eğitim gördüğü Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nin 2017-2018 eğitim ve öğretim dönemi açılışı yapıldı.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde 984 kadın, aralarında KOSGEB, çocuk gelişimi, aşçılık, bilgisayar, kurdele nakışı, nikah şekeri yapımı, çiçek tasarımı, aşçılık ve pasta, resim, yağlı boya tablo ve takı tasarımının da aralarında bulunduğu 30 branşta eğitim alıyor. Kursiyerler, eğitim sonunda aldıkları sertifikalarla kendilerine iş imkanı da buluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Burada birçok etkinlikler yapılıyor, sizler de katılıyorsunuz. Ama mutlaka çevrenizden diğer insanların da buralara ulaşmasını sağlayın. Her seferinde yanınızda bir başkasıyla gelin. En azından ailevi meselelerde çevrenizde psikoloğa ihtiyacı olanlara da yardım etmiş olursunuz." ifadelerini kullandı.

Kadına şiddet, ölüm ve cinayetlerin altında ilgisizlik, bilgisizlik ve inançsızlığın yattığını belirten Çağırıcı, şunları kaydetti:

"Asla ilgisiz kalmayacağız. Başta psikologlarımız olmak üzere birçok alanda hizmet veriyoruz, bu hizmetlerden herkesin faydalanmasını istiyorum. Eğer sıkıntısı olanlarla ilgilenilse sorunlar büyümez ve istenmeyen sonuçlar yaşanmaz. Hata olduğunu bilse insan onu zaten yapmaz. Onu bizler uyaracağız. Asla 'bana ne' demeyeceğiz."

- "Bağcılar da olduğumuz için çok şanslıyız"

Kursiyerlerden Ezgi ışık ise duygularını şöyle ifade etti:

"Bağcılar'da yetişkin kızlar olarak çok şanslıyız. Çünkü bizim hizmetimize sunulmuş olan Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi gibi güzide bir binada hiçbir karşılık beklemeden kadın ve kızlarımıza mesleki ve beceri kursları açılmaktadır. Bu kurslar biz gençler için iş ve aş kaynağı olmakla birlikte ailelerimiz için de bir huzur kaynağı olmakta. Burada edindiğimiz mesleki kurs sertifikalarımızla birlikte iş bulmada öncelik kazanıyoruz."

Açılış programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, kişisel gelişim uzmanı Serkan Ekmen, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.