Bağımsız aday Fatih Bucak: Bucak ailesinde paralel yapı var

Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’da, seçimlere bağımsız aday olarak katılan Bucak aşiretinin ileri gelenlerinden Fatih Mehmet Bucak, amcasının oğlu olan Siverek eski Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'ın CHP'den aday...

30 Mart 2015 Pazartesi 15:56
Bağımsız aday Fatih Bucak: Bucak ailesinde paralel yapı var






Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’da, seçimlere bağımsız aday olarak katılan Bucak aşiretinin ileri gelenlerinden Fatih Mehmet Bucak, amcasının oğlu olan Siverek eski Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'ın CHP'den aday olmasını eleştirdi. Rakibi konumundaki akrabasının sonu hüsranla bitecek yarış içerisinde olduğunu ileri süren Bucak, "Bucak ailesinin büyüklerinin hepsinin destekleri bizimle birliktedir. Ancak bazen çatlak sesler çıkıyor. Devlette nasıl paralel yapılanma varsa demek ki bizim ailede de bir paralel yapılanma var. Ali Murat Bucak'ın hiçbir zaman bize karşı kazanmaya ihtimali yoktur" dedi.
7 Haziran seçimleri öncesi Şanlıurfa'nın ileri gelen aşiretleri arasında yer alan Bucak aşiretinin 4 ismi AK Parti, CHP, HDP ve bağımsız olarak siyaset arenasında yer aldı. 15 ve 16'ncı dönem Şanlıurfa Milletvekilliği yapmış olan Mehmet Celal Bucak’ın oğlu Fatih Mehmet Bucak seçimlere bağımsız olarak katıldı. Bağımsız aday Bucak bugün düzenlediği basın toplantısında CHP'den aday adayı olan amcasının oğlu Ali Murat Bucak'ı eleştirdi. Geçmişte babasının, ardından Sedat Edip Bucak'ın mecliste Bucak aşiretini temsil ettiğini anlatan Fatih Mehmet Bucak, "Sedat Edip Bucak'ın ardından Ahmet Ersin Bucak seçimlere katıldı ancak sistemden dolayı seçilemedi. Bu işler sırayla olduğu için bugün sıra bize geldi" dedi.
Bucak ailesinin muhafazakar ve vatanına bağlı bir aile olduğunu CHP saflarında olmalarının mümkün olmayacağını ifade eden Bucak şöyle konuştu:
"Bizim ailenin CHP’nin saflarında olmamız mümkün değildir. CHP’nin daha önceden ezanı Türkçe okuması nedeniyle halkın tepkisi bu bölgelerde devam ediyor. Bucak ailesinin hiçbir zaman CHP oy vermesi söz konusu değildir. CHP veya HDP’den ailemizden olacak bir adayın yolumuza engel olacağını düşünmüyorum. Ali Murat Bucak’ın CHP’den adaylığının bir geçerliliği yok. İhtimalide sıfırdır. Olsa dahi bize engel değildir. Çok şükür onca depremlere rağmen biz yine de ayaktayız. Halkın desteği olduğu müddetçe hiçbiri benim rakibim olmayacaklarını beyan ediyorum. 7 Haziran'da inşallah bağımsız olarak TBMM’ye gireceğiz. Sedat Edip Bucak’ın babası olan amcam Hakkı Bucak’ın talebiydi benim milletvekili olmam. Biz en büyük izni amcamdan almıştık. Burada bir hak hukuk varsa ailede öncelik bize düşüyor. Sedat Edip Bucak kendisi siyasi platformda gözükmek istemiyor. Bucak ailesinin büyüklerinin hepsinin destekleri bizimle birliktedir. Bazen olabiliyor, çatlak sesler çıkıyor. Devlette nasıl paralel yapılanma varsa demek ki bizim ailede de bir paralel yapılanma var. Ali Murat Bucak, o da ne olacağı belli değildir. Sonu hüsranla bitecek, bir yarışın içinde hiçbir zaman bize karşı kazanmaya ihtimali yoktur." 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.