Bakan Avcı 10 yıl istedi (2)

STAJYER ÖĞRETMENLERE ‘EŞ DURUMU’ MÜJDESİ Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Sinanpaşa İlçesi’ndeki mitingin ardından Afyonkarahisar il başkanlığına geldi. Seçim için en önemli sürecin son hafta olduğuna değinen Bakan Avcı,...

29 Mayıs 2015 Cuma 23:11
Bakan Avcı 10 yıl istedi (2)






STAJYER ÖĞRETMENLERE ‘EŞ DURUMU’ MÜJDESİ
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Sinanpaşa İlçesi’ndeki mitingin ardından Afyonkarahisar il başkanlığına geldi. Seçim için en önemli sürecin son hafta olduğuna değinen Bakan Avcı, kararsız kitlenin bu dönemde tercihini yaptığını söyledi. Bakan avcı, 2010 yılında KPSS’de kopya çektiği iddia edilen öğretmenlerle ilgili bir yaptırım olup olmayacağı ile ilgili soruya, “2010 KPSS’inde usulsüzlük yapıldığı mahkeme kararıyla da belirlendikten sonra, kimlerin haksız makamlar, unvanlar kazandığı mahkeme kararlarıyla tespit edildikten sonra bunlar ayıklanacak. Bunların içinde öğretmenler varsa onlar da, yöneticiler varsa onlar da, farklı kamu kuruluşlarına yerleşmiş olanlar varsa onlar da görevlerden alınır” diye cevap verdi. Bakan Avcı, ÖSYM üst yönetimi ile ilgili bir çalışma olacak mı? Sorusuna, hukuken sorumlu olduğu netleşen herkesle ilgili tasarrufta bulunacağını söyledi. Stajyer öğretmenlerin eş durumundan tayin için başvuru yapabileceğini açıklayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı şöyle konuştu:

“Eğitim kamuoyunun çok merak ettiği bir konuyu da bu vesileyle açıklayayım. Cevabını sağdan soldan soruyorlar. Stajyer öğretmenlerimiz var. Onlar, ‘Ağustos’taki eş durumu tayinine müracaat edebilecek miyiz?’ diye soruyorlardı. Ağustos tarihi itibariyle sürecini tamamlamış olan yani adaylık sürecini bitirme aşamasına gelenler bu imkandan yararlanabilecekler.”
Bakan Avcı soruların ardından parti mensuplarıyla basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.
Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.