Bakan Avcı'dan Polat öğretmen açıklaması

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine serbest kalan Hacı Hamit Hamdi Polat ve ailesi Türkiye'ye getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel uçağı ile Türkiye'ye getirilen Polat öğretmen için Atatürk Havalimanı Devlet...

08 Kasım 2014 Cumartesi 03:37
Bakan Avcı'dan Polat öğretmen açıklaması






Bakan Avcı'dan Polat öğretmen açıklaması

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine serbest kalan Hacı Hamit Hamdi Polat ve ailesi Türkiye'ye getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel uçağı ile Türkiye'ye getirilen Polat öğretmen için Atatürk Havalimanı Devlet Konuk evi önünde açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı şunları söyledi:

"Öğrenciye kötü muamelede bulundu diye iddia üzerine tutuklanıyor. 5 buçuk aydır cezaevindeydi. Biliyorsunuz Türkmenistan'da zaman zaman devlet başkanı belirli günlerde, bayramlarda af yetkisi var. O yetkisini kullanması için daha önceden kendisine müracaat edilmişti. Biz öğretmenimizin suçsuz olduğuna inanaraktan böyle bir talepte bulunuyorduk. Sayın cumhurbaşkanımız bu ziyaret vesilesiyle sayın devlet başkanı ile görüştüğünde, sayın devlet başkanı cumhurbaşkanımıza bir jest olması nedeniyle bir tasarrufta bulundu. Uzak bir yerde hapishanedeydi. Hemen uçak gönderilip aldırılıp bizimle beraber Türkiye'ye dönmesi sağlanmış oldu. Ben bu vesileyle Milli Eğitim Bakanı olarak, hem cumhurbaşkanımıza hem de sayın devlet başkanına çok teşekkür ediyorum."



Kararla birlikte Hacı Hamit Hamdi Polat'ın çok mutlu olduğunu belirten Bakan Nabi Avcı, "Çok sevindi. Ailesi de oradaydı zaten. İki çocuğu ile birlikte. Ve erkek kardeşi de oradaydı. Onlarda bizimle birlikte geldiler şimdi. Çok mutlular teşekkür ederiz. Öğretmenimiz Malatyalı bir aile. İstanbul'da bir arkadaşlarında kalmak üzere uçaktan bizimle beraber geldiler" şeklinde konuştu.



(FOTOĞRAFLI)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.