Bakan Çavuşoğlu: Zamanında sözümüzü dinlemeyenler 'keşke' diyor

Mesut MADAN/BURDUR, () - DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Zamanında sözümüzü dinlemeyen ülkeler bile ne diyor, 'Keşke Davutoğlu'nu dinleseydik, keşke Recep Tayyip Erdoğan'ın tavsiyelerini dikkate alsaydık.' Ama iş işten...

31 Ocak 2015 Cumartesi 16:38
Bakan Çavuşoğlu: Zamanında sözümüzü dinlemeyenler 'keşke' diyor






Mesut MADAN/BURDUR, () - DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Zamanında sözümüzü dinlemeyen ülkeler bile ne diyor, 'Keşke Davutoğlu'nu dinleseydik, keşke Recep Tayyip Erdoğan'ın tavsiyelerini dikkate alsaydık.' Ama iş işten geçti" dedi.
Ak Parti Burdur İl Kongresi, Hüsnü Bayer Spor Salonu'nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül'ün katılımıyla gerçekleştirildi. Kongre öncesi geçen ay Ak Parti'ye katılan Türk Halk Müziği sanatçısı Başkal konser verdi.
Kongrede konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. 4 ayda 140 ülkenin Dışişleri Bakanı ile birebir görüşme yaptığını anlatan Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
"Yüzlercesi ile de telefonla görüşüyoruz. Çünkü hepsi bizi arıyor. Bölgesel konularda, dünyadaki gelişmelerle ilgili Türkiye'nin Dışişleri Bakanı, Başbakanı, Cumhurbaşkanı'nın görüşlerini almak istiyorlar. Ve sözümüzü her yerde söylüyoruz. Açıkça, dürüstçe söylüyoruz. Dünyada nerede bize ihtiyaç duyan 'Yardım elini Türkiye ne zaman uzatacak' diye bekleyen insan varsa, onların vicdanı oluyoruz. Zamanında sözümüzü dinlemeyen ülkeler bile ne diyor, 'Keşke Davutoğlu'nu dinleseydik, keşke Recep Tayyip Erdoğan'ın tavsiyelerini dikkate alsaydık.' Ama iş işten geçti. Söylemedik mi 'Suriye'de bunlar olacak' diye size? 'Böyle zalim bir iktidar Suriye'yi mahvedecek' demedik mi? 'İnsanları öldürmek için kimyasal silah kullanan bir zalimi durdurmazsak milyonlarca insan evinden olacak' demedik mi? 'Terör örgütleri ortaya çıkacak ve dünyayı kasıp kavuracak' demedik mi? Bunları açık açık söyledik, yazılı da verdik. Kayıtlarda var. Irak'taki Maliki yönetiminin Irak'ı nereye götüreceğini çok açık söyledik. Şimdi ders alındı. Ama Suriye'de kaos devam ediyor. O insanların da umudu biziz ama biz doğruları söylemeye devam edeceğiz."
'DEVLETE OLAN AŞKIMIZ HİÇ AZALMADI'

Bu yıl Haziran ayında yapılacak genel seçimleri hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, "7 Haziran seçimlerinin ne kadar önemli ve kritik bir seçim olduğunu biliyoruz. Dertliysen yollardasın. 14 senedir bu yollarda devam ediyoruz. Allaha şükür hiç yorulmadık. Çok şükür enerjimiz hiç bitmedi. Binlerce kere şükür bu millete, devlete olan aşkımız hiç azalmadı. Azalmayacak da. Yine yollarda olacağız. Önümüzdeki süreçte yeni Türkiye'de çok daha fazla çalışmamız lazım" diye konuştu.
'DAHA GÜÇLÜ OLMAMIZ LAZIM'
Türkiye'nin Somali'ye yaptığı yardımlardan da bahseden Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi:
"O insanların Türkiye'ye ettiği teşekkürü görünce gururlandım. Hastane yaptık 200 yataklı. Her şeyiyle işletiyoruz. Oraya da doktor, hemşire, teknisyen gönderiyoruz. O insanlar açlıktan, sefaletten kıvranırken biz gözümüzü yumabilir miyiz? Görmezden gelebilir miyiz? Bir tek yolu var asfalt 25 kilometre, Türkiye yaptı. Şehirde tek asfalt yol. Havaalanı yapıyoruz, okullar yapıyoruz. Şimdi Cibuti'ye de Somali'ye de 10'ar bin konut yapacağız. Çünkü o insanlar teneke evlerde yaşıyor. Naylonların içinde yaşayanlar var. Hiçbir şey olmadan sokakta yatan insanlar var. Bunları nasıl yapıyoruz? Ekonomimiz güçlü olmasa bunları yapabilir miyiz? Devletimiz güçlü olmasa yapabilir miyiz? Suriye gibi yönetilemeyen bir ülke olsak, Irak gibi hala terör belasının topraklarının yarısını işgal eden bir ülke olsak, Libya'daki gibi bir ülke olsak Allah korusun, bu hizmetleri götürebilir miyiz? Bizim sorumluluğumuz büyük, o yüzden daha güçlü olmamız lazım. Daha çok çalışmamız lazım. Yeni dönemde inşallah 7 Haziran'da Anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa sahip olmamız lazım. Bu düşünce, inanç, heyecan ve sorumlulukla çalışacağız."
'FAİLİ MEÇHULLER SONA ERDİ'
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül de "3 Kasım 2002'de Anadolu ihtilali ile Türkiye ekonomik ve demokratik istikrara kavuştu. Türkiye eski Türkiye olmadı. Faili meçhuller sona erdi. Türkiye'nin ayyıldızlı pasaportuyla bazı ülkelerde vatandaşımız başı eğik şekilde giderken, şimdi ayyıldızlı pasaportunu gösterdiğinde Türk vatandaşına selam durulan bir ülke haline geldi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.