Bakan Eker Bayburt’ta

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Bayburt'ta düzenlenen 'Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı’na katıldı. Erzurum’dan karayoluyla Bayburt’ta gelen Bakan Eker, Bayburt Valiliği ve Bayburt Belediyesi’ni...

30 Ekim 2014 Perşembe 14:42
Bakan Eker Bayburt’ta






GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Bayburt'ta düzenlenen 'Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı’na katıldı.
Erzurum’dan karayoluyla Bayburt’ta gelen Bakan Eker, Bayburt Valiliği ve Bayburt Belediyesi’ni ziyaret etti, Vali Yusuf Odabaş ile Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ile görüştü. Daha sonra çok amaçlı salonda yapılan Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantı'sına katılan Bakan Eker'e çiçek veren ilköğretim 4’üncü sınıf öğrencisi Özlem Nur Terzi, ardından da yazdığı şiiri okudu. Bakan Mehdi Eker, öğrenciyi öperek teşekkür etti. Vali Odabaş, Belediye Başkanı Memiş ile Bakanlık yetkilileri ve daire amirleri ile çok sayıda sektör temsilcisinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bayburt için yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kırsal Kalkınma Projesi’nin önemine vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Eker, şöyle dedi:
"2006 yılında Kırsal Kalkınma Projesini başlattık. İki temel amacımız var. Birincisi, çiftçiye daha fazla makine kullandırarak verimin artırılması. İkincisi ise ürünün yetiştirilmesinin yanısıra ürünü işleyecek tesislerin yapılması. Böylece kırsal alanlarda yeni iş, istihdam alanları oluşsun, yeni bir alan açılarak daha fazla katkı sağlansın. Yatırım yapan müteşebbise yatırımının yarısını hibe veriyoruz. Bu şekilde Bayburt’ ta 9, Türkiye’de 4 bin 733 tesis tamamladık."
Hayvancılıkla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Mehdi Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Et hayvancılığında çayır ve mera alanlarının iyi değerlendirilmesi çok önemli. Küçükbaş hayvancılık yapanlar yanlış bir algı ile şehirlere göçerek hayvancılığı terk ediyor. Sürü yöneticisi eğitimi vererek, o sürü yöneticisini istihdam edenlere de yılda 5 bin lira hibe veriyoruz. Amacımız Türkiye’deki et ırkı hayvancılığını geliştirerek dışardan et alma ihtiyacının kalmaması."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.