Bakan Işık: Başı sıkışan soluğu Türkiye'de almak istiyor

Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), () - BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit Bekirdere Mahallesi'nde bölge esnafı ve vatandaşlarla birlikte kahvaltı yaptı. Bakan Işık "Türkiye siyasi ve ekonomik istikrarını sürdürüyor. Bunun...

07 Mart 2015 Cumartesi 14:03
Bakan Işık: Başı sıkışan soluğu Türkiye'de almak istiyor






Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), () - BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit Bekirdere Mahallesi'nde bölge esnafı ve vatandaşlarla birlikte kahvaltı yaptı. Bakan Işık "Türkiye siyasi ve ekonomik istikrarını sürdürüyor. Bunun içindir ki başı sıkışan herkes soluğu Türkiyede almak istiyor. Şu anda 1 milyon 700 binden fazla muhacir kardeşimizi, mültecimizi Türkiye'de ağırlıyoruz. Medeniyetimizin bize yüklediği değerlerin getirdiği bir sorumlulukla o insanların hizmetlerini görüyoruz " dedi.
İzmit Belediyesi'nin organizasyonuyla Bekirdere Mahallesi Turan Güneş Caddesi'nde esnaf ve vatandaşların katıldığı kahvaltıya Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Levent Açıkel, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, partililer, esnaf ve vatandaşlar katıldı. Burada Bakan Işık'a Bekirderespor'un atkısı hediye edildi.
'DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUM'
Bakanı Işık konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile başlayarak söyle devam etti:
"Yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Kadınsız toplum kadınsız bir medeniyet olmaz. Bir toplumun gelişmişlik seviyesi kadına verdiği önem ve değerle ölçülür. Kadına yönelik şiddeti bir kez daha buradan lanetliyorum. Bizim inancımızda bütün medeniyetin temelini oluşturan en önemli unsur kadındır. Dolayısıyla kadına kalkan el bütün medeniyetimize ve değerlerimize kalkmış bir eldir. Bizi biz yapan değerlerin başında kadına değer vermek onun hakkını hukukunu korumak gelir. İşallah Türkiye bundan sonra özellikle kadına şiddete yönelik çok daha etkin mücadelenin olduğu ve kadına şiddetin en az minimize olduğu bir ülke haline gelir. Bu dünya kadınlar gününden bir gün önce bu dilek ve temennimi sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi.
'BAŞI SIKIŞAN HERKES TÜRKİYE'DE SOLUĞU ALMAK İSTİYOR'
Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra bölgemizdeki en büyük çalkantının yaşandığını söyleyen Bakan Işık, "Birinci Dünya Savaşı'nda bütün harita değişmişti. Bu savaştan sonra en büyük karışıklığın olduğu dönem tam içinde olduğumuz dönem. Ülkemizin etrafında 5'ten fazla ülkenin içinde devlet otoritesi ve devlet diye bir kavram nerdeyse kalmamış. Bazı ülkeler birbirileriyle adeta ilan edilmemiş savaş yürütüyor. Malesef etrafımızda dört dörtlük huzurlu bir ülke var mı derseniz gönül rahatlığıyla 'evet' demek mümkün değil. Böyle bir ortamda Türkiye tam bu istikrarsızlığın ortasında bir istikrar adası. Herşeye ragmen Türkiye siyasi ve ekonomik istikrarını sürdürüyor. Bunun içindir ki başı sıkışan herkes soluğu Türkiye'de almak istiyor. Biliyor musunuz şu anda 1 milyon 700 binden fazla muhacir kardeşimizi, mültecimizi Türkiye'de ağırlıyoruz. Medeniyetimizin bize yüklediği değerlerin getirdiği bir sorumlulukla o insanların hizmetlerini görüyoruz" diye konuştu.
'5 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE PARA HARCADIK'

Suriye'nin yakında düzeleceğini söyleyen Bakan Işık, "Bütün Avrupa'da, Suriyedeki karışıklıktan dolayı alınan muhacir ve mülteci sayısı 130 bin. Türkiye'de 1 milyon 700 bin. 5 milyar doların üzerinde para harcadık. Bu insanlar yurtlarından olmuşlar bari hayatlarından olmasınlar. İnsana yakışır şekilde hayatlarını devam ettirsinler. İnanıyoruz ki yarın Suriye düzelecek. Bu insanlar kendi ülkelerine dönecekler. Ama inanın 100-200 yıl belki 500 yıl Türkiye'nin gösterdiği bu misafirperverlik konuşulacak. Türkiye'nin istikrarı gücü olmasa bunu yapabilir mi? Türkiye kendi bölgesinin yıldız ülkesi olmasa bırakın 1 milyon 700 bin insana kucak açmayı kendi insanını kendi toprağında tutamaz. "
'BİRAZ EL İNSAF DEMEK LAZIM'
Son günlerde dolarda hareketlenmeler olduğunu belirten Bakan Işık, "Hemen bazı çevreler bunu Türkiye'nin iç tartışmalarına bağlamaa çalışıyorlar. Biraz el insaf demek lazım. Bakın bundan bir kaç yıl önce bugün başta sayın Cumhurbaşkanımız dönemimizin başbakanı şunu söylemedi mi ? 'Dövizle geliri olmayan dövizle borçlanmasın.' İki yıl önce de hane halkının dövizle borçlanmasını engelleyen bir düzenleme yaptık. Şimdi dövizde bir hareket var. Çünkü ABD ekonomisi güçleniyor dolar, euro karşısında değer kazanıyor. Bunu Türkiye'deki iç gelişmelere bağlamak ne kadar insafa bağdaşır size soruyorum."
'DÖVİZ ARTIŞI OLURSA BUNDAN HERKES ETKİLENİR'
Geçtiğimiz günlerde gazetecilerin soruları üzerine açıklama yaptığını ifade eden Bakan Işık, "Evvelsi gün gazeteciler sordular bir açıklama yaptım. Dedim ki bu bizim ekonomimizde kalıcı bir etki oluşturmaz. Döviz dalgalanır durur. Bunun üç tane temel sebebini saydım. Ben hane halkının borçluluğu döviz cinsinden değil Türk Lirası cinsinden dedim ya. Vay efendim dövizin artışı halkı etkilemez dedi. El insaf elbetteki döviz artışı olursa bundan herkes etkilenebilir. Bu kalıcı olursa etki kalıcı olur. Döviz artışı geçici olursa etki geçici olur. Hane halkının borcunun Türk Lirası cinsinden olmasının anlamı nedir? Döviz yükseldikçe vatandaşın borcu artmaz. Eğer biz buna müsaade etseydik insanlar döviz cinsinden borçlanmış olsaydı bugün dövizin her yükselişi vatandaşın borcunu otomatikmen arttırırdı. Şimdi bunu bile anlamaktan yoksun bazı çevreler bir fırsat buldular ve 'vay efendim bakan böyle söyledi' dediler. Yok kardeşim biz ne dediğimizi çok iyi biliyoruz. Biz ne yaptığımızı da çok iyi biliyoruz. Biz ne yaptığımızı bilmeseydik Türkiye bu kadar türbülans ve bu kadar karışıklığın içinde emin adımlarla yoluna devam etmezdi. "
'TÜRKİYE EMİN ADIMLARLA YOLUNA DEVAM EDİYOR'
Türkiye'nin emin adımlarla yoluna devam ettiğini söyleyen Bakan Işık, "En yakın komşularımızdaki durumu görüyorsunuz. Bu kadar büyük türbülansın yaşandığı dönemde Türkiye eğer ne yaptığını bilmeyen bir politika izleseydi Allah muhafaza dünyada hiç kriz yokken krize sokulan ülke darmadağın olurdu. 2001'de dünyada kriz mi vardı ? Her şey güllük gülistanlıktı. Şimdi dünyada, Avrupa'da ciddi bir sıkıntı var. Türkiye emin adımlarla yoluna devam ediyor. Ben sizlerin bütün gelişmeleri en iyi şekilde takip ettiğinizi umuyorum."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.