Bakan Işık: Eğer adalet yoksa o devletin ayakta kalma şansı yoktur

Orhan UZUN/GÖLCÜK (Kocaeli), ()- BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bir devletin en önemli işlevlerinden biri Adaleti temin etmektir. Adaletin olmadığı devletin varlığını kalıcı olarak sürdürmesi mümkün...

06 Mart 2015 Cuma 15:26
Bakan Işık: Eğer adalet yoksa o devletin ayakta kalma şansı yoktur






Orhan UZUN/GÖLCÜK (Kocaeli), ()- BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bir devletin en önemli işlevlerinden biri Adaleti temin etmektir. Adaletin olmadığı devletin varlığını kalıcı olarak sürdürmesi mümkün değildir. Eğer adalet yoksa, o devletin ayakta kalma şansı yoktur" dedi.
Geçtiğimiz yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olarak adlandırılan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te birçok kamu binası da yıkılmıştı. Yeni bina için yer aranmasına rağmen bulunamayınca, Adliye Sarayı inşaatının yapımı gecikmişti. İlçenin Kavaklı Mahallesi'nde bulunan eski cezaevinin yıkılmasıyla burada açığa çıkan arazi değerlendirilerek Adliye Sarayı yapılması kararlaştırıldı.
Bugün gerçekleştirilen temel atma törenine, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Erol, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadedniz, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük de katıldı.
Törende konuşan Bakan Fikri Işık, devletin en önemli işlevlerinden birinin adaleti temin etmek olduğunu söyledi. Işık, "Bizim en temel inançlarımızdan biri, adalet mülkün emelidir. Bir devletin en önemli işlevlerinden biri de Adaleti temin etmektir. Adaletin olmadığı bir devletin varlığını kalıcı olarak sürdürmesi mümkün değildir. Eğer adalet yoksa, o devletin ayakta kalma şansı yoktur" dedi.
Bakan Fikri Işık, Gölcük'ün uzun yıllardır böyle bir binaya ihtiyacı olduğunu, ancak uygun yer bulunamadığını belirtti. Eski cezaevinin yıkılmasıyla boşalan bu alanın en uygun yer olduğunu karar verildiğini de söyleyen Işık, depremde büyük hasar alan Gölcük'te yapılan çalışmaları da anlattı. Altyapının değiştiğini, trafiği rahatlatmak için projeler geliştirildiğini, ilçe içinden geçen E-130 karayolu üzerine de battı-çıktı olarak adlandırılan alt geçit yapılacağını da açıkladı.

DÖVİZDEKİ ARTIŞ TARTIŞMASI
Bakan Işık, dün yaptığı bir konuşmada, dövizdeki artışın hane halkını etkilemeyeceği yönündeki sözlerinin eleştirilmesine de değinerek, bu konuda şunları söyledi:
"Birkaç gündür dövizde bir hareketlilik var. Bütün vizyonunu, bütün amacını, gayesini Recep Tayyip Erdoğan'ı ve AK Parti'yi eleştirmeye adamış bazı köşe yazarları hemen bu işi Türkiye'nin iç tartışmalarına bağladılar. Eğer bu sadece Türkiye'nin iç tartışmasıyla oluyorsa Brezilya'daki yükselişin sorumlusu da Tayyip Erdoğan mı? Makedonya'daki, diğer ülkelerdeki dövizin artışının sorumlusu AK Parti mi? Ya da Recep Tayyip Erdoğan mı? Şu anda bölgemizde bu kadar sıkıntı yaşanıyor. Ama Allah'a şükürler olsun ekonomimiz dimdik ayakta. Son günlerde döviz artışında çok büyük oranda ABD'deki faiz artışı beklentisiyle güçlenen dolar karşısında diğer paraların özellikle gelişen ülkelerin paralarının değer kaybıyla ilgili olduğunu bilmeyen yok. Dün bir açıklama yaptım. Orada şunu söylemiştim; Evet bu dövizin yükselişi ekonomide kalıcı risk oluşturmuyor. Bunun da üç tane temel sebebi var. Birincisi Türkiye'nin kamu borcu döviz cinsinden değil. Döviz cinsinden kamu borcumuz çok az. Onun için ülke ekonomisinde bir risk yok. İkincisi hane halkının borcu döviz cinsinden değil. Hane halkının borcunun döviz cinsinden olmaması ne demektir, eğer döviz yükseldiği zaman hane halkının borcu otomatik olarak artmaz. Bunu anlattım. Ama bugün bakıyorum bazıları bu söylediğim cümleyi almışlar 'Bakan döviz artışı halkı etkilemez' dedi. Elbette döviz artışı maliyet artışını getirirse halkı etkiler. Ama hane halkı borçluluğu ile halkı etkilemek arasındaki kavramı dahi bilmeyen veya bildiği halde bunu inkar eden insanlara söyleyecek söz bulmakta zorlanıyorum."
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük'ün de birer konuşma yaptığı törende daha sonra Gölcük Adliye Sarayı'nın temeli atıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.