Bakan Işık: Türkiye’de ne ihtiyacımız varsa yerli üretmeliyiz

YALOVA Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen yemeğe katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anadolu’da kurmak istediği yeni şehir projesini eleştirdi, "Ne ihtiyacımız varsa...

30 Mayıs 2015 Cumartesi 01:14
Bakan Işık: Türkiye’de ne ihtiyacımız varsa yerli üretmeliyiz






YALOVA Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen yemeğe katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anadolu’da kurmak istediği yeni şehir projesini eleştirdi, "Ne ihtiyacımız varsa yerli üretmeliyiz" dedi.
Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan bir oteldeki yemeğe katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sanayi ile ilgili önceliklerini sıraladı. Bakan Işık, “Sanayi ile ilgili önceliklerimiz yerli, yenilikçi ve yeşil üretimdir. Yerli üretim ölçek bazında Türkiye’de ne üretebiliyorsak yerli üretmeliyiz. Ne ihtiyacımız varsa yerli üretmeliyiz. Bunun için de gerçekten son dönemde, özellikle AK Parti iktidarı döneminde yerli üretime yoğun bir mesai harcıyoruz. Yerli üretimi yeterli görmüyoruz. Aynı zamanda yerli üretiminin yenilikçi olmasını da istiyoruz. Artık daha fazla orta, yüksek teknolojiye yönelik, daha fazla Ar-Ge ve inovasyona yönelik üretim yapmak zorundayız. Aynı zamanda da yeşil üretim. Çevreye saygılı üretim istiyoruz. Havamızı suyumuzu, toprağımızı kirletmeyen bir üretim istiyoruz” dedi.
Yerli otomobilin 2020 yılından önce yollarda olacağını kaydeden Bakan Işık, “Dün çok hayırlı bir imzayı attık yerli otomobille ilgili. Yakında inşallah basınla da duyuracağız, nasıl yapılacağı noktasında” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anadolu’da baştan yeni bir şehir kurma projesini de eleştiren Bakan Işık, “Son dönemde Sayın Kılıçdaroğlu desteksiz atıyor ama hiç kimse de, ‘Ya arkadaş, ne yapıyorsun’ diye sormuyor. Anadolu’nun ortasında şehir kuracağım diyor. 1950’lerde kalmış bir mantık. Efendim şu kadar insan çalışacak, şöyle olacak böyle olacak. Ya sen onu bırak. Dünya kümelenmeye gidiyor. Artık üretim bölgeleri kümelenme mantığıyla büyüyor. Artık bu çağda ben yeni şehir kuracağım demenin akılla, mantıkla uzaktan yakından alakası yok. Bu eski dünyanın projesi. Yeni dünyada, şu son dönemde şehir kuracağım deyip, böyle bir şey gördünüz mü? Ama kimseden çıt çıkmıyor. Sen onu yapana kadar gel AK Parti’nin büyük üretim bölgeleri projesine destek ver” dedi.
"EKONOMİ KANUNLA YÖNETİLMİYOR AKILLA YÖNETİLİYOR"
AK Parti döneminde ülkenin büyük ilerlemeler kaydettiğini sözlerine ekleyen Işık, “O eski Türkiye'yi özleyenler var aramızda. Kemal Derviş'i tekrar bu ülkenin başına getirmek isteyenler var. Halbuki bu ülkenin kendi aklını kullanmaya ihtiyacı var. Ekonomi kanunla yönetilmiyor, akılla yönetiliyor. Bu açıdan da Allah'a şükürler olsun Türkiye’nin geldiği nokta; gerçekten dostun göğsünü kabartan, düşmanı da imrendiren, kıskandıran hatta çatlatan bir noktada. Şimdi yeni bir başarı hikâyesine ihtiyacımız var” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.