Bakan Işik,çizme Giyip Kartepe'de Sel Baskınına Uğrayan Mahalleleri Gezdi

KARTEPE(Kocaeli), ()- KOCAELİ Bölgesi'nde etkili olan ve özellikle Kartepe İlçesi sınırları içinde sel baskınlarına yol açan şiddetli yağmurun ardından, sel baskınına uğrayan belgelerde temizlik çalışmalarına devam ediliyor. Bilim...

29 Ekim 2014 Çarşamba 16:18
Bakan Işik,çizme Giyip Kartepe'de Sel Baskınına Uğrayan Mahalleleri Gezdi






KARTEPE(Kocaeli), ()- KOCAELİ Bölgesi'nde etkili olan ve özellikle Kartepe İlçesi sınırları içinde sel baskınlarına yol açan şiddetli yağmurun ardından, sel baskınına uğrayan belgelerde temizlik çalışmalarına devam ediliyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fitkri Işık, Kartepe'ye gelerek ayağında çizmelerle Vali ile birlikte su basan bölgeleri gezerken, ilçedeki altyapının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. 
Kartepe İlçesi'nin bazı noktalarında pazartesi gününden bu yana görülen yağışın etkisiyle sular tam olarak çekilmezken, dün gece ilçeye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK parti Milletvekili İlyas Şeker, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ile birlikte su basan samtleri gezdi. Çizmelerle dolaşan Bakan Işık ve Vali Güzeloğlu, yörede bulunanlarla konuşarak bilgi aldı. Evlerindeki esyaları hasar gören birçok kişi sıkıntılarını bakan Işık'a iletti.  
Bakan ve beraberindekiler gece Emekevler Mahallesi, Acısu, Eşme başta olmak üzere ilçede aşırı yağışlardan olumsuz etkilenen bölgeleri gezdi. Can kaybı olmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Bakan Işık,  "Bu yağış vesilesiyle bu bölgenin altyapısının mutlaka tekrar elden geçirilmesi gereği bir kez daha ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyemizin yetkilileriyle görüştük. En kısa sürede projelerinin revize edilip bir daha çok büyük bir felaket olmadıktan sonra yağışların bölgelerimizi etkilememesi için gereken tedbir alınacak" dedi.

200 KİŞİDEN HASAR BAŞVURUSU
Önemli maddi kayıp olduğunu dile getiren Işık, bunların telafi edilmesi için ilgili kurumlarla görüşüldüğünü, elden gelen bütün devlet desteğinin verileceğini vurguladı. Hasar Tespit Komisyonu'nun zarar gören evleri dolaşarak tespit yaptığını aktaran Işık,
"Şu ana kadar 200’e yakın müracaat oldu. Alınan başvurular ilgili birimlere aktarılıyor ve çalışmalar titizlikle yürütülüyor" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.