Bakan Müezzinoğlu: Bu Milletin Fıtratında Hekime El Kaldırmak Olamaz

SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına şiddeti eleştirerek, "Bu milletin fıtratında hekime el kaldırmak olamaz. Hemşireye, ebeye yüksek sesle konuşma anlayışı olamaz" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun...

07 Kasım 2014 Cuma 19:12
Bakan Müezzinoğlu: Bu Milletin Fıtratında Hekime El Kaldırmak Olamaz






SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına şiddeti eleştirerek, "Bu milletin fıtratında hekime el kaldırmak olamaz. Hemşireye, ebeye yüksek sesle konuşma anlayışı olamaz" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Bursa’da toplu açılışını yaptığı 300 yataklı İnegöl Devlet Hastanesi’ndeki törene Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı. Açılışın ardından sağlık personeline seslenen Bakan Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının gece- gündüz, bayram, yılbaşı demeden fedakarca hizmet verdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Son dönemde zaman zaman bizi yürekten yaralayan çiğerlerimizi parçalayan sağlıkçılara şiddet konusunu bu milletin fıtratıyla bu milletin değerleriyle bağdaştıramadığımızı hep birlikte ifade etmeliyiz. Bu milletin fıtratında hekime el aldırmak olamaz hemşireye ebeye yüksek sesle konuşma anlayışı olamaz. Ona hakaret ona saygısızlık ona şiddet uygulama asla asla olmaz olmamalı.Bu milletin fıtratında onun canına can katma derdi olan insanlara biri yanlış yapma onun fıtrat yapısında gen yapısında olamaz. O nedenle özellikle vatandaşlarımızdan arzum talebim şu ki o olur en zor zamanında en çok ihtiyacınız olduğu anda canınızı sevdiklerinizi eşinizi evladınızı annenizi babanızı teslim edeceğiniz ettiğiniz ve çaresizlik içinde çare beklediğiniz o insalara ne olur onlara sımsıkı sahip çıkın. Onlara yanlış yapanlara tavrı önce siz koyun."
Bakan Müezzinoğlu, hastane açılışı öncesi İnegöl’de bu yıl 32’ncisi açılan Modef Expo Fuarı’nı gezdi. Bakan Müezzinoğlu, İnegöl mobilya fuarını önemsediğini belirterek, "Gerçekten dünyaya bu anlamda Türk milletinin tasarım zevkini de, tasarım gücünü de yansıtan mobilyaları görüyoruz" dedi.
'UYUŞTURUCU SATICISI DEĞİL, UYUŞTURUCU TERÖRİSTİ'
Basın mensuplarının "Uyuşturucuyla mücadele de önemli çalışmalar yapıldı. Şimdi de Cumhurbaşkanıyla bir toplantı planlanıyor. Bununla ilgili gelişmeler ne aşamada?" sorusunu cevaplayan Müezzinoğlu, şunları söyledi:
"Şimdi sayın Başbakanımızla 28 Kasım’da Uyuşturucu Şurasını düzenleyeceğiz. Ve biz Sağlık Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde 8 Bakanlık, Yeşilay Cemiyeti, Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte çok güçlü bir eylem planı hazırladık. Ve inşallah bu şurada ki son değerlendirmeleri de yaptıktan sonra uygulamaları çok hızlı bir şekilde uygulamaya başlayacağız. Bu anlamda sayın Başbakanımızın söylediği tabir uyuşturucuyu terör gibi görüyoruz. Ve uyuşturucu satıcılarını uyuşturucu teröristi kelimesini, cümlesini kullanıyoruz. Cezai müeyyideleriyle, tıbbi anlamda ona muhatap olmuş insanlarımızla, gençlerimizle çok daha iyi iletişim kurarak, o yanlışa müptela olmadan kurtarabileceğimiz dünya kadar gencimiz var. Müptela olmuş insanlarımızı da iyi tedavi ederek oradan kurtarabilmek için çok yönlü tedbirleri alıyoruz. İnşallah çok daha geliştirerek devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.