Bakan Müezzinoğlu'ndan sağlık çalışanlarına: Bu milletin dualarıdır bunun karşılığı

Mustafa KOZAK- Namık Kemal KILIÇ/ANTALYA, () - SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, özlük haklarının iyileştirilmesini isteyen sağlık çalışanlarına, yaptıkları işin parayla karşılığı olmadığını anlatırken, "Bu meslek, gece-...

28 Şubat 2015 Cumartesi 17:12
Bakan Müezzinoğlu'ndan sağlık çalışanlarına: Bu milletin dualarıdır bunun karşılığı






Mustafa KOZAK- Namık Kemal KILIÇ/ANTALYA, () - SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, özlük haklarının iyileştirilmesini isteyen sağlık çalışanlarına, yaptıkları işin parayla karşılığı olmadığını anlatırken, "Bu meslek, gece- gündüz, 24 saat asla parayla maddi olarak karşılanabilecek bir meslek değil. Bu milletin dualarıdır bunun karşılığı" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Memur Sen'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası'nın (Sağlık-Sen) Antalya'da düzenlediği Büyük Türkiye Buluşması 2015 toplantısına katıldı. Toplam 2 bin 500 sendika üyesinin katıldığı toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, taşeronlaşmaya karşı çıkarken, yıpranma payının en kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı'nda acil tıp teknisyenliği hizmetlerinin hizmet alımı yoluyla alınacağına yönelik sözler duyduklarını belirten Memiş, şöyle konuştu:
"Emeği ucuzlatmak, hizmetin niteliğini ucuzlatmak demektir. Sağlıkta böyle bir tasarrufta bulunmaya kimsenin hakkı yoktur. Sayın Bakanım, 75 bin ATT atama beklerken, 35 bin tıbbi sekreter devletten görev beklerken, taşeron firmadan şoför alınmasının, tıbbi sekreterler dururken, dışarıdan veri hazırlama elemanı alınmasını doğru bulmuyoruz. Yılda 12 bin atama ile istihdam sorunun çözülemeyeceğini Hükümete anlatınız."
Daha sonra kürsüye gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sorunların ortak yöntemlerle beraberce çözüleceğini söyledi. Bu emeğin karşılığının parayla ölçülemeyeceğini belirten Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:
"Az önce Genel Başkanımız, 'Ne kadar modern hastaneler yaparsanız yapın, ne kadar teknik donanımla donatırsanız donatın, sağlık çalışanları motive değilse, burada çökersiniz' dedi. Evet, bakınız, burada bir konuda anlaşmak istiyorum. Bu alın terinin, emeğin, bu şefkatin, merhametin karşılığını ödeyebilecek bir maddi imkanın olduğuna asla inanmıyorum. Gece- gündüz, 24 saat 20 yıl bu mesleği yapmış bir ağabeyiniz olarak bu mesleğin asla parayla maddi olarak karşılanabileceğine inanmadım, inanmıyorum. Bu milletin dualarıdır bunun karşılığı. Allah razı olsun benim hemşiremden. Allah razı olsun ebeden, veznedeki kızdan. Allah razı olsun doktordan."
MEMNUNİYET YÜZDE 96
Şubat ayında sağlık çalışanlarının, yöneticilerin, ev ev bir ay önce sağlık hizmeti almış evlere gittiklerini anlatan Bakan Müezzinoğlu, "Bizim hesabımız aylık 30 bindi. Dün akşam 40 bini geçti. 50 bini geçeceğiz. Bir ayda bu ülkede 50 bin eve giren bir sağlık kadrosu olan bakanlığız. Yüzde 49 vatandaş 'çok memnunum' diyor. 'Allah sizden razı olsun' diyor. Yüzde 47 'memnunuz' diyor. İkisinin toplamı yüzde 96. Evet sizlere bunun duaları, hem bu dünyaya, hem de öbür dünyaya" diye konuştu.
Çalışanların özlük haklarını kastederek bu işin matematiksel karşılığının da dikkate alınacağını belirten Bakan Müezzinoğlu, “Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız bu konuda duyarlı. Kreş konusu bakanlığımızın projelerinin olmazsa olmazı" dedi.

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
Lisans tamamlamayla ilgili olarak YÖK'le ilgili görüşmeler yaptıklarını anlatan Bakan Müezzinoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi kuracaklarını söyledi. Bu konudaki yasa taslağının Meclis Genel Kurulu'nda olduğunu anlatan Müezzinoğlu, iç güvenlikle ilgili torba yasa çıktıktan sonra Meclis Genel Kurulu'na Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile ilgili tasarının geleceğini açıkladı.
Bakan Müezzinoğlu, "Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ni kurduğumuzda lisans tamamlamada da çok daha güçlü noktada olacağız. Yeter ki birlik ve beraberliğimizden uzaklaşmayalım. Hizmet alımı konusunda çok zorluklarımız var. Ama kaşığı bir taraftan büyütmek yarın da kepçeyle almamak gibi ilkesel duruşumuzu da bozmamamız lazım. Önümüzde 7 Haziran seçimleri var. Ondan sonra 4 yıl çok güçlü bir dönem yakalayacağız. Sandığın gücü siyasi istikrar ve bunun getireceği ekonomik istikrar" diye konuştu.
Bakan Müezzinoğlu, Ak Parti'nin Pensilvanya'ya güvenerek değil, millete inanarak yola çıktığını söyledi. Ülkeyi 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra bu millete yakışır bir anayasayla taçlandıracaklarını söyleyen Müezzinoğlu, "Değerli arkadaşlarım bu millete yüz yıldır kır tavuğu muamelesi yapılıyor. Bu millet, kartal bir millet. Bu millet yeniden uçuşa geçmiş bir millet, yeniden beraber güçleneceğiz. Beraber başaracağız" dedi.
Yarınların daha güzel olması için çalıştıklarını anlatan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Şehir hastaneleri, ileri teknoloji, özlük hakları diyoruz ama buraya parantezi kapattığımızda, parantezden sonra bütün bunları yapabilmemiz için sağlıklı bir milli irade, milli iradenin temsilcilerinin çelik çomak gibi oynanamadığı bir sistemi kurmamız lazım. Onun için istikrarlı yönetim sonrasında bütün taleplerin çözümü kolaylaşıyor ama milli istikrarı, siyasi istikrarı koruyamazsak, siyasi iradenin gücüyle çelik çomak oynattırırsak ekonomik istikrar bozulur" diye konuştu.
Konuşmasında geçmişte tedavi olmak için yılda 10- 20 bin hastanın yurtdışına gittiğini anlatan Bakan Müezzinoğlu, şöyle dedi:
“Şimdi Almanya, Hollanda, İngiltere, Fransa, Rusya, Türki Cumhuriyetleri'nden sağlık turizmi için 500 bin hizmet alımı için gelen oluyor. 2.5 milyar dolar sağlık turizminden kazanç elde ediyor. Bu anlamda sağlık turizmine yeni yeni altyapı oluşturmamız lazım. İnşallah Arapçası, İngilizcesi, Fransızcası, Rusçası ile farklı farklı dilleri, özveriyle, meslek aşkıyla 78 milyon insana verdiği hizmeti yakın coğrafyaya da hep birlikte vereceğiz."
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na konuşmasının sonunda Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş tarafından gümüş kaplamalı bir kutu içinde Kur'an-ı Kerim hediye edildi. Bakan Müezzinoğlu, toplantıdan sonra Antalya'dan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.