Bakan Sarıeroğlu, İİT Genel Sekreteri ile görüştü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin ile bir araya geldi.

22 Şubat 2018 Perşembe 22:22
Bakan Sarıeroğlu, İİT Genel Sekreteri ile görüştü






CİDDE (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Useymin, "İİT 4. Çalışma Bakanları Toplantısı"na katılmak üzere Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bulunan Sarıeroğlu'na katılımlarından ve önemli noktalara temas ettiği konuşmasından dolayı teşekkür etti.

Bakan Sarıeroğlu'nun Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sözlerinin ardından İİT'nin bu konuda Türkiye'nin yanında olduğunu özellikle iletmek istediğini belirten Useymin, terör ve aşırılığa karşı olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hikmetli duruşuna olan hayranlıklarını beyan etmek istediğinin de altını çizen Useymin, Türkiye'deki darbe girişimini şiddetle kınadıklarını ve bu yönde güçlü açıklamalar yaptıklarını hatırlattı.

Useymin ayrıca bugünkü toplantıda önemli konuların ele alındığına dikkati çekti.

Sarıeroğlu ise İslam coğrafyasının zor bir süreçten geçtiği bu dönemde İİT'nin üstlendiği sorumluluk ve görevin memnuniyet verici olduğunu ve son zamanlarda ciddi bir inisiyatif aldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hassasiyetlerinin tüm dünya tarafından bilindiğini ve onun gibi bir lidere sahip olduklarından dolayı kendilerini şanslı hissettiklerini ifade etti.

Türkiye'nin bu bağlamdaki duruşunun gelecekte de devam edeceğini dile getiren Sarıeroğlu, Türkiye'nin yaşanan hiçbir dram ve mağduriyet karşısında sessiz kalmasının mümkün olmayacağını kaydetti.

Halihazırda Türkiye'nin yaklaşık 3,5 milyon Suriyeliyi kabul ettiğini hatırlatan Sarıeroğlu, ancak Suriye topraklarının terör örgütlerinin yuvası haline geldiğini belirtti. Sarıeroğlu, sınırdan atılan roketler nedeniyle birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini dolayısıyla Türkiye'nin bir operasyon başlattığını anlattı.

Sarıeroğlu, Cidde'de mevkidaşlarıyla görüştü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, Suudi Arabistan'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Afganistan, Libya ve Faslı mevkidaşları ile bir araya geldi.

Bakan Sarıeroğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 4. Çalışma Bakanları Toplantısı'na katılmak için geldiği Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde, Afganistan Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Feyzullah Zeki, Libya Çalışma Bakanı El-Mehdi Vardami el-Emin Kadinu, Fas Çalışma Bakanı Muhammed Yetim ve KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler ile görüştü.

Sarıeroğlu, ayrı ayrı görüştüğü mevkidaşlarıyla, onların ülkeleri ve Türkiye arasındaki ilişkileri ele aldı. Bunun yanı sıra Bakan Sarıeroğlu, çalışma alanında Türkiye'nin son zamanlarda yaptığı reformlar ve bunun sonucunda elde ettikleri başarılara ilişkin mevkidaşlarına bilgi verdi.

Söz konusu bakanlar da görüşmede, Türkiye'nin çalışma alanında iyi bir tecrübeye sahip olduğunu ve kendilerinin de bundan yararlanmak istediklerini ifade etti.

Öte yandan Fas Çalışma Bakanı Yetim de Türkiye ile bazı konularda yaptıkları serbest ticaret anlaşması sonucu yerli firmalardan birtakım şikayetler geldiğini hatırlattı.

Yetim, söz konusu şikayetler üzerine anlaşmada değişikliğe gittiklerini ancak, Türk firmaların ülkesine gelmesi ve burada üretim yapması konusunda istekli olduklarını vurguladı.

Fas Gümrük İdaresinden geçen ay yayımlanan gümrük genelgesinde, yerli üreticinin korunması için Türkiye ile tekstil ve elbise sektöründeki gümrük muafiyetinin askıya alındığı, gümrük vergisine ithal edilecek tekstil ürününe bağlı olarak yüzde 2,25 ila yüzde 22,5 arasında değişen birtakım düzenlemeler getirileceği duyurulmuştu.

Muhabir: Mahmut Geldi

Anahtar Kelimeler:
Dünya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.