BAKAN ŞİMŞEK,KURSİYERLERLE İNGİLİZCE ANLAŞAMADI

Arif ARSLAN- Reşat YİĞİZ/BATMAN, () - BATMAN Gençlik Merkezi bünyesindeki İngilizce kursunu ziyaret eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kursiyerlere İngilizce sorular yöneltti. Kursiyerler, yanıt vermede zorlanırken "İngilizce...

28 Aralık 2014 Pazar 14:36
BAKAN ŞİMŞEK,KURSİYERLERLE İNGİLİZCE ANLAŞAMADI






Arif ARSLAN- Reşat YİĞİZ/BATMAN, () - BATMAN Gençlik Merkezi bünyesindeki İngilizce kursunu ziyaret eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kursiyerlere İngilizce sorular yöneltti. Kursiyerler, yanıt vermede zorlanırken "İngilizce kursundayız ama kendimizi İngilizce ifade edemiyoruz" diye konuştu.
Vali Azmi Çelik ve bazı il yöneticilerle birlikte Gençlik Merkezi'ndeki işitme engelli kursiyerlerin sertifika törenine katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son iki yılda 300 engelliye işaret dili eğitiminin verildiğini söyledi. İşitme engellileri çok sevdiğini belirten Bakan Şimşek, "Sizlerin hizmetkarıyız. 2015'in sağlık ve huzur dolu bir yıl olmasını diliyorum. Bölgemizde kalkınmanın, huzurun konuşulduğu bir yıl dilerken, çözüm sürecinin de başarıya ulaşacağına eminim. Herkesin bu sürece güç ve destek vermesini istiyorum" dedi.
İşitme Engelli 15 kursiyere Vali Azmi Çelik ile birlikte sertifika dağıtan Bakan Şimşek, daha sonra İngilizce kursuna katılan kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Peş peşe İngilizce olarak soru yönelttiği kursiyerlerden yanıt alamayan Bakan Şimşek'e bazı gençler, "Sayın bakanım, kurstayız ancak, yeterli İngilizce bilmiyoruz" dedi.
Bakan Şimşek'in İngilizce sorusunu yanıtlayamayan kursiyer ve atama bekleyen öğretmen adaylarından Nazan Gazioğlu, "Sayın bakanım, İngilizcem iyi değil. Kendimi Türkçe ifade etmek istiyorum" diyerek sorusunu cevapsız bıraktı.
Bakan Şimşek de, kursiyerlere sorduğu İngilizce sorulara yanıt alamayınca sohbetine Türkçe devam etti.

"YARIM MİLYON ÖĞRETMEN ATANDI"
Atama bekleyen öğretmen adaylarından Nazan Gazioğlu'nun, "Ne zaman öğretmen atamaları yapılacak? 23 bin sosyal bilgiler öğretmeni atama bekliyor. Bunun için sizden yardım bekliyoruz" sözleri üzerine Bakan Şimşek, şöyle dedi:
"Geçen yıl 50 bin öğretmen ataması yapıldı. Önümüzdeki Şubat ayında tekrar atamalar yapılacak. Sonraki dönemlerde de öğretmen atamaları gerçekleşecek. 2002 yılından beri 457 bin öğretmen ataması yapıldı. Bu az bir rakam değil. Yarım milyon öğretmen ataması yapıldı."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.