Bakan Tüfekçi'den Habur için net konuşamadı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Habur Sınır Kapısı ile ilgili, "Şu anda açık, gelişmeleri bekliyoruz. Gelişmeler neticesinde açık da tutulabilir kapana da bilir." dedi.

28 Eylül 2017 Perşembe 18:19
Bakan Tüfekçi'den Habur için net konuşamadı






 Bakan Tüfekçi'den Habur için net konuşamadı

ADANA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Habur Sınır Kapısı'ndaki son gelişmelerin sorulması üzerine BakanTüfenkci, "Son durum bugün aldığım bilgiye göre, sabah 08.00'den saat 02.00'ye kadar normalde 425 büyük araç, 137 küçük araç, 334 büyük araç ve 116 küçük araç çıkış yapmış. Esasında baktığımızda önceki günlere nazaran bir miktar giriş ve çıkışlarda düşme olduğunu görüyoruz. Daha önce de bu konuyla ilgili düşüncelerimi kamuoyuyla paylaşmıştım. Şu anda açık, gelişmeleri bekliyoruz. Gelişmeler neticesinde açık da tutulabilir kapana da bilir. Bu seçenekler bizim masanın üzerinde." ifadelerini kullandı.

Tüfenkci, "Alternatif kapı olacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Tabii ki daha önce de paylaştığımız gibi hükümetimiz özellikle bölgede ticaret yapan, ihracat yapan yatırımcımızı, üreticimizi hiçbir zaman mağdur etmedi. Türkiye olarak biz bu gibi konulara esasında hazırlıklı hale geldik ve dolayısıyla alternatif güzergahları da bakanlıklar koordinasyonunda çalışıyoruz. Birkaç alternatifimiz de belirlendi acil olarak ama orta vadeli de alternatiflerimiz var, yeni kapı açılması da dahil bu konuları çalışıyoruz. Dolayısıyla bizim tüccarımız sanayicimiz rahat olsun, üretimlerine, ticaretlerine devam etsin ve baktığımız zaman bizim merkezi Irak'a ihracatımız Kuzey Irak'a olan ihracatımızdan çok çok daha fazla. Dolayısıyla biz bölgedeki sanayicilerimizi ve tüccarlarımızı mağdur etmeyiz."

Lale Köklü Muhabir: 

Son Güncelleme: 28.09.2017 18:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.