Bakan Yılmaz: Türkiye Krizden Değil, Vizyondan Reform Yapan Konumuna Geldi

İZMİT'te düzenlenen 'Kalkınma Ajansları Yatırım Destek Ofisleri İstişare Toplantısı'na katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin geçmişte 2-3 yılda bir kriz yaşayan bir ülkeden daha iyi şehirler kuran, uluslararası ilişkileri...

25 Ekim 2014 Cumartesi 15:50
Bakan Yılmaz: Türkiye Krizden Değil, Vizyondan Reform Yapan Konumuna Geldi






İZMİT'te düzenlenen 'Kalkınma Ajansları Yatırım Destek Ofisleri İstişare Toplantısı'na katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin geçmişte 2-3 yılda bir kriz yaşayan bir ülkeden daha iyi şehirler kuran, uluslararası ilişkileri çok iyi olan, krizden dolayı değil, vizyondan dolayı reform yapan ülke konumuna geldiğini söyledi.
İzmit'te Ramada Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra, aynı zamanda Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA) dönem başkanı da olan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı M. İlker Aycı, Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Akbulut, diğer bölgelerdeki ajansların genel sekreterleri katıldı. İlker Aycı'nın kalkınma ajanslarının işlevleri ve bugüne kadar yaptığı çalışmaları anlatması ve Kocaeli Valisi Hasan basri Güzeloğlu'nun sanayi kenti Kocaeli ile ilgili bilgiler vermesinin ardından konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, MARKA'nın en başarılı öncü ajans olduğunu söyledi. Bu toplantının düzenlenmesinde Kocaeli'ninin seçilmesinin de rastgele olmadığını belirken Bakan Yılmaz, "Türkiye son 10 yılda çok önemli mesafeler aldı. İnsan odaklı bir kalkınma anlayışı ile çalışıyoruz. Kalkınma ajanslarımız Anadolu'nun, Trakya'nın bütün enerjisini artırmaya ve süreçten insanın daha çok yararlandırmaya daha çok geliştirmeye çalışıyoruz. Birçok alanda kabuk değiştirdik. Geçmişte 2-3 yılda bir kriz yaşayan bir ülkeden daha iyi şehirler kuran,uluslararası ilişkileri çok iyi olan bir ülke olduk. Normal bir demokrasi sistemine geçmeseydik başarılı olamazdık. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi populist bir yönetim anlayışında olsaydık bu noktalara gelemezdik. Bunun özünde makro iktisadi istikrar ile ekomomik istikrar ve reformist bir anlayış var" dedi.
Bakan Yılmaz konuşmasında, başka ülkelerde kriz yaşandıktan sonra reform yapıldığını, Türkiye'nin krizden dolayı değil vizyondan dolayı reform yapabilen ülkelerden biri haline geldiğini de söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.